radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

De Cap a Peus
Jordi Pratsevalls
Divendres, 09:00-13:00
Home Política 21D: Ciutadans s’imposa a Palafolls, seguit d’ERC i JuntsxCat

21D: Ciutadans s’imposa a Palafolls, seguit d’ERC i JuntsxCat

Política

2 minuts

COMPARTEIX-HO
, / 677 0

A les 8 en punt del vespre d’ahir dijous es tancaven els col·legis electorals d’arreu de Catalunya.

A Palafolls, les urnes de les 10 meses electorals es tancaven també a aquesta hora, i començava el recompte paral·lelament als 3 col·legis electorals habilitats, a Les Ferreries, a Sant Lluís i a Sant Genís.

Els resultats, un cop escrutat el 100% dels vots, van donar una victòria clara a Ciutadans, que va endur-se 1.625 vots (un 29% del total), seguit d’ERC, que en va obtenir 1.241 (un 22,15%) i Junts x Catalunya, que en va rebre 1.045 (un 18,65%).

Per sota dels Mil vots van quedar la resta de forces, començant pel PSC, que se’n va endur 729 (13,01%), Catalunya en Comú Podem en va obtenir 478 (8,53%), la CUP amb 219 (3,91%) i el PP va obtenir-ne 151 (un 2,69%). La resta de vots van correspondre al Partit Animalista PACMA amb 71 vots i Recortes Cero amb 12. La resta de vots van ser en blanc (un total de 32) i nuls (els 30 restants).

En total, 5.633 palafollencs van participar en aquests comicis, cosa que representa una participació del 82,67%, la més alta de la història en unes eleccions al municipi.

A nivell parlamentari, Ciutadans ha guanyat les eleccions, confirmant les enquestes que els donaven un ascens dels seus resultats, guanyant en vots i escons, en total 37. Tot i així, el bloc independentista format per Junts per Catalunya, ERC i la CUP han revalidat la majoria absoluta al Parlament.

La llista de Puigdemont va obtenir 34 diputats, seguit d’ERC amb 32 i la CUP, que baixa dels 10 als 4, passant al grup mixt, però que serveix als independentistes per sumar la majoria a la cambra.

El PSC va sumar un escó respecte el que ja tenia, quedant-se amb 17 diputats, mentre que Catalunya en Comú va obtenir-se 8, rebaixant els 11 que tenia l’anterior formació de CatSíqueesPot.

El gran perjudicat dels comicis va ser el PP, que va quedar-se amb només 3 diputats dels 11 que tenia de l’anterior legislatura.

D’aquesta manera, la situació dels dos blocs no varia, ja que el bloc independentista (format per JuntsxCat, ERC i CUP) continua sumant majoria absoluta i el bloc constitucionalista de Ciutadans, PSC i PP sumen només 57 diputats davant del 70 independentistes. Catalunya En Comú Podem, tampoc exerciria de força determinant en un hipotètic suport al bloc unionista, que es quedaria amb 65 diputats.

A nivell global, la participació a les eleccions del 21D també ha batut tots els rècords. Comparats amb l’anterior comtessa electoral del 27S de 2015, la participació d’aquests comicis ha pujat 5 punts, un increment que ha establert un rècord absolut de participació, amb un 82%. Amb aquest resultat, els comicis del 21D se situen com els més concorreguts de la història des de la restauració de la democràcia, entre tots els tipus d’eleccions.