radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

No t'ho perdis
Jordi Pratsevalls
Diumenge, 12:00-12:05
Home Comarcal Pineda acollirà la fundació dedicada al dissenyador Manuel Pertegaz

Pineda acollirà la fundació dedicada al dissenyador Manuel Pertegaz

Comarcal Societat

2 minute

COMPARTEIX-HO
, / 450 0
La masia de Can Teixidor acollirà la futura Fundació Manuel Pertegaz - (Ajuntament de Pineda de Mar)

La masia de Can Teixidor acollirà la futura Fundació Manuel Pertegaz – (Ajuntament de Pineda de Mar)

L’Ajuntament de Pineda de Mar va aprovar per ple un protocol per promoure i constituir el que serà la futura Fundació Manuel Pertegaz, dedicada al dissenyador d’origen aragonès. Pertegaz va ser una figura molt vinculada al municipi des dels anys 60 i va comptar amb un gran reconeixement internacional.

De fet, el projecte per constituir aquesta fundació a Pineda ja s’havia començat a planificar amb el mateix dissenyador, que va morir l’agost d’ara fa 3 anys. Precisament, des del consistori destaquen que el vincle i amistat de Pertegaz amb Pineda han fet possible que aquest projecte ja es treballés amb anterioritat.

L’objectiu de la Fundació és promoure, difondre i potenciar l’obra i la figura del dissenyador dins l’àmbit de l’alta costura, el disseny de moda, el món del vestit com a objecte cultural i la seva relació i incidència amb la indústria tèxtil en general. A la vegada, l’espai també es planteja com un lloc de reflexió, estudi i desenvolupament del disseny de moda i com aquest àmbit es vincula amb la indústria, el comerç i l’activitat econòmica.

Per tal d’acollir la fundació, el projecte d’estudi de la nova fundació contempla que l’espai s’ubiqui a la Masia de Can Teixidor, un edifici del segle XVII (17) que es rehabilitarà íntegrament per poder acollir aquesta nova fundació, els seus diversos espais, i que servirà també com a domicili de l’entitat.

A la seu hi haurà també un museu, que serà un espai de divulgació sobre les col·leccions del dissenyador i també el recorregut professional de Manuel Pertegaz. La intenció és que algunes col·leccions es puguin obrir de manera permanent, mentre també hi ha la opció damunt la taula de fer exposicions itinerants i recollir també exposicions de caràcter internacionals vinculades al món de la moda i del disseny.