radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

Ona MaresmeDijous, 15:00-17:00
Una estudiant de Blanes mobilitza prop de 400 persones en una marxa contra la diabetis
, / 474 0 0

Una estudiant de Blanes mobilitza prop de 400 persones en una marxa contra la diabetis

Esports Societat

1 minute

COMPARTEIX-HO
Home Esports Una estudiant de Blanes mobilitza prop de 400 persones en una marxa contra la diabetis

Núria Baltrons, de 17 anys i veïna de Blanes, va aconseguir mobilitzar un total de 386 persones aquest passat diumenge en una marxa contra la diabetis, una malaltia que pateix des de fa 4 anys.

Aquesta jove, que és estudiant de l’Institut Serrallarga de Blanes, està realitzant un treball de recerca precisament sobre l’afectació que té la diabetis tipus 1 depenent de l’edat i la manera com s’accepten les conseqüències que té. A la vegada, el treball també té altres objectius, com per exemple ajudar a desmitificar certs aspectes que pesen sobre la malaltia i donar a conèixer a la resta de la gent el dia a dia d’una persona amb diabetis.

Dins del projecte del treball de recerca, i amb l’ajuda de la seva família, l’Institut i l’Ajuntament, aquest passat diumenge es va organitzar la caminada popular “Mou-te per la diabetis”, amb l’objectiu de recaptar fons econòmics pel projecte que realitza l’Hospital Josep Trueta de Girona.

Els participants van pagar 3 euros d’inscripció, a través dels quals es va contribuir a continuar amb la investigació de la malaltia, i van poder gaudir d’un recorregut de 7 km a l’entorn de Blanes, que va començar poc després de les 10 del matí i després dels parlaments de les autoritats municipals presents.

A la mateixa línia de sortida hi havia també la promotora de l’activitat, la Núria, que va valorar molt positivament el fet de poder comptar amb tota la participació de la gent i també per la conscienciació que es va poder dur a terme a través de la marxa.

La caminada, a banda del recorregut, també va comptar amb els sortejos de diversos lots de productes cedits per establiments i empreses.