radiopalafolls.cat


play

Ara fem

De Cap a Peus Confinats
Jordi Pratsevalls
Dijous, 09:00 -13:00

i després

Informatiu Migdia
Marc Ferri
Dijous, 13:00-13:20
Home Medi Ambient Malgrat tornarà a participar a la Marató d’Estalvi energètic amb 5 equipaments

Malgrat tornarà a participar a la Marató d’Estalvi energètic amb 5 equipaments

Medi Ambient

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 327 0

Aquest proper mes de febrer es farà la 3a edició de la Marató d’Estalvi Energètic que vol conscienciar en el consum responsable en tota classe de subministraments. Enguany serà el 2n any que Malgrat de Mar es sumarà a la iniciativa i ho farà  amb 5 equipaments.

Durant el mes de febrer es procurarà reduir el consum d’aigua, electricitat i gas de la Biblioteca La Cooperativa, el Pavelló Germans Margall, el pavelló municipal i les escoles públiques Marià Cubí i Soler i Mare de Déu de Montserrat.

Tots els diners estalviats en aquesta iniciativa es destinaran a prevenir i combatre la pobresa energètica al municipi.

L’any passat, quan Malgrat va participar de la Marató amb 3 equipaments municipals,  que va aconseguir un 31,4% d’estalvi d’energia elèctrica i un 22,79% en gas. Traduït econòmicament, es va obtenir un estalvi de més  4.700 euros que es van destinar a fer auditories a llar amb pobresa energètica.

Enguany, a més, els 3 equipaments que van participar l’any passat; la biblioteca, l’escola Marià Cubí i el pavelló Germans Margall, hauran de millorar l’estalvi de l’any passat.

El municipi veí és el més petit dels 11 que participen a la 3a Marató, entre els quals hi ha Barcelona.

Per participar-hi, l’Ajuntament de Malgrat ha aportat informació sobre les dades dels equipaments i els seus consums mitjans dels mesos de febrer dels últims 3 anys. Aquesta informació ajuda a quantificar l’estalvi que s’aconsegueix durant el febrer de la campanya.

La setmana passada es van fer auditories als 5 equipaments municipals que participaran aquest proper febrer a la marató per veure quines accions es poden aplicar per reduir els consums, així com explicar a les persones encarregades d’aquests edificis i als usuaris com funciona aquesta iniciativa.