radiopalafolls.cat


play

Ara fem

En Xarxa
Jordi Pratsevalls
Dimarts, 23:25 -00:00

i després

Desafinado
Federico Francesch
Dimecres, 00:00-01:00
Govern i oposició discrepen del pressupost
, / 541 0 0

Govern i oposició discrepen del pressupost

Economia Política

2 minute

COMPARTEIX-HO
Home Economia Govern i oposició discrepen del pressupost

El govern municipal va aprovar la seva proposta de pressupost. Ho va fer amb els seus vots a favor (PSC, ICV-EUiA, i Martí Victòria), mentre que l’oposició (ERC i Oscar Bermán) van votar-hi en contra.

La regidora d’hisenda, Dolors Agüera explica que el pressupost està basat en el control de la despesa pública i en l’eficàcia econòmica. La regidora avança que el consistori no té previst concertar nous crèdits i que preveu reduir el deute viu fins el 25.5% del pressupost ordinari del consistori, lluny del seu límit permès legalment

Per la seva banda, ERC  va votar en contra a l’entendre que no es tracta de les seves prioritats per nostre municipi. Francesc Alemany, portaveu dels republicans, hi troba a faltar partides pels joves, per l’ensenyament i per la participació ciutadana.

Alemany va anar desgranant alguns dels aspectes que han portat a la formació a votar en contra, com ara  les subvencions a entitats esportives i culturals, la manca de promoció del reciclatge, o la manca de participació dels veïns de St. Lluís en alguns aspectes del futur de la zona.

També va votar en contra del document, l’exregidor del PP, Óscar Bermán, que va qualificar els pressupostos presentats com els del “final de l’era política de l’alcalde”. Bermán assegura que el 40% de les inversions previstes al pressupost del 2017 no s’han dut a terme  i considera que l’augment del 8% de l’IBI per l’any que ve, respon a les necessitats de manteniment d’algunes infraestructures del poble.

L’alcalde de Palafolls, Valentí Agustí va defensar el pressupost municipal, i va recordar que la prioritat del govern és el manteniment dels serveis que s’ofereixen des del consistori. Alguns d’ells, recorda Agustí, no es donen en ,municipis petits com el nostre.

Tot i això, l’alcalde de Palafolls, reconeix que la situació econòmica actual té poc a veure amb anys anteriors, quan hi havia possibilitat de fer equipaments i infrastructures.