radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

De Cap a Peus
Jordi Pratsevalls
Dimarts, 09:00-13:00
Home Societat El govern de Malgrat fa oficial el tancament de la gatera, responsabilitzant-ne l’anterior govern

El govern de Malgrat fa oficial el tancament de la gatera, responsabilitzant-ne l’anterior govern

Societat

2 minuts

COMPARTEIX-HO
, / 608 0
Un dels espais de la gatera de Malgrat de Mar - (Associació Amics dels Animals de Malgrat de Mar)

Un dels espais de la gatera de Malgrat de Mar – (Associació Amics dels Animals de Malgrat de Mar)

Avui dimecres, l’equip de govern de Malgrat de Mar ha oficialitzat el tancament de la gatera que gestionaven els Amics dels Animals de Malgrat, un espai cedit des de fa uns anys a aquesta entitat per la cura d’aquests animals.

En declaracions a aquesta emissora, el regidor de Salut Pública de l’Ajuntament de Malgrat, Jofre Serret, ha volgut puntualitzar sobre la qüestió, i ha declarat que al municipi “no hi ha hagut mai cap gatera”, sinó que el que hi havia era una “instal·lació precària” per albergar animals, i que no reunia les condicions necessàries per aquesta activitat, per la qual cosa l’equip de govern malgratenc no ha volgut renovar el contracte a precari que hi havia de la cessió a l’Associació Amics dels Animals de Malgrat.

Són declaracions de Serret a aquesta emissora.

Serret ha defensat que el fet que no s’hagi renovat la cessió de l’espai municipal respon a una voluntat d’ordenar un servei que fins ara no ha existit”, i que segons diu s’ha acordat amb la mateixa associació.

Tot i l’acord, el regidor ha dit que l’associació està “dolguda”, responsabilitzant l’antic equip de govern socialista de la mala gestió de la gatera i d’haver “utilitzat” a l’entitat per un tema que, diu, ha estat “polititzat”.

En aquest sentit, el regidor ha explicat que la Fundació per l’Asessorament i Acció en Defensa dels Animals (FADA) va recomanar a l’anterior regidoria de Salut Pública que no s’obrís l’espai, ja que una manera més òptima era externalitzar el servei a nivell professional.

D’aquesta manera, Serret culpa “única i exclusivament”, ha dit, l’anterior govern socialista, d’una situació que ha qualificat de “desgavell”.

Serret també ha aclarit que el fet que es desallotgin les instal·lacions de l’actual gatera no implicarà deixar tots els gats al carrer. Per una banda, els gats domèstics seran acollits en altres centres des d’on se’n puguin fer càrrec, fins que algú els pugui acollir, mentre que els gats de carrer se’ls retornarà a l’espai on hagin estat recollits, identificats i esterilitzats, seran retornats al carrer. Allà, segons ha explicat el regidor, aquests gats realitzen una funció com a control de plagues.