radiopalafolls.cat


play

Ara fem

De Cap a Peus Confinats
Jordi Pratsevalls
Dijous, 09:00 -13:00

i després

Informatiu Migdia
Marc Ferri
Dijous, 13:00-13:20
Cantada d’havaneres dels alumnes de 4t de les Ferreries al Casal d’Avis
, / 742 0 0

Cantada d’havaneres dels alumnes de 4t de les Ferreries al Casal d’Avis

Societat

2 minute

COMPARTEIX-HO
Home Societat Cantada d’havaneres dels alumnes de 4t de les Ferreries al Casal d’Avis

Avui dijous al matí, la música ha estat la protagonista al Casal d’Avis de Palafolls.

Diversos alumnes del grup de 4t de primària de l’escola Les Ferreries han dut a terme una cantada de d’havaneres al Casal d’Avis de PLF.

La proposta s’emmarcava dins del projecte sobre les havaneres que aquests alumnes del centre han realitzat juntament amb el grup musical Cabotatge, i que avui a les 10 del matí s’ha fet públic amb una actuació conjunta al casal d’avis de PLF.

És la primera vegada que des de l’escola de les Ferreries posen en marxa un projecte centrat en l’àmbit musical de les havaneres, tot i que en anys anteriors havien dut a terme també altres iniciatives relacionades amb la música i la dansa.

Malgrat que en un principi els alumnes no semblaven massa receptius amb aquesta temàtica, amb el temps i els assajos el projecte els va anar agradant cada cop més i s’hi van acabar implicant totalment.

Són declaracions de Raquel Carbó, mestra de l’Escola Les Ferreries, a la cantada d’aquest matí.

Aquesta emissora ha pogut parlar també amb dues de les alumnes que han format part del projecte, que han explicat que no coneixien cap havanera abans d’implicar-se amb aquest projecte educatiu i que ara les troben molt maques. Són la Dúnia i la Paula.

Des dels inicis del projecte, el grup d’havaneres Cabotatge va explicar als alumnes de 4t de primària tot el món relacionat amb aquest tipus de cançons, i es va anar teixint una bona relació entre els alumnes i els membres del conjunt.

D’aquesta manera, el grup de nois i noies de l’escola han pogut aprendre quina és la història que s’amaga darrera de cada cançó, algunes ja històriques, que han format part del repertori que han cantat a la seva actuació d’aquest matí al Casal d’Avis.

Així, en el repertori no han faltat els clàssics del món de les havaneres, com són “La Bella Lola”, “El meu avi” o “Llop de mar”.