L’Ajuntament planteja substituir la fusta del terra de la passera per al·lumini

Un dels plafons en mal estat de la passera - (RP)
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
Un dels plafons en mal estat de la passera - (RP)
Un dels plafons en mal estat de la passera – (RP)

Segons ha pogut saber aquesta emissora, l’equip de govern palafollenc estudia ara substituir l’actual paviment de fusta de la passera per un nou material més resistent a les inclemències i al desgast.

Tal com ha explicat el regidor d’Urbanisme a l’Ajuntament de Palafolls, Josep Rueda, hi havia damunt la taula dues opcions per tal de dur a terme les millores necessàries al terra de la passera.

Per una banda, una opció era substituir els panells malmesos per altres de nous i realitzar una imprimació química per evitar filtracions d’aigua i garantir una millor conservació del terra. Una altra solució era canviar tot el ferm per un altre material lleuger, però que tingui una millor durabilitat i resistència.

Tot i que en un primer moment el govern es decantava per la primera opció, finalment, segons ha explicat el regidor a aquesta emissora, el cos tècnic de l’ajuntament s’ha decantat per la 2a opció.

Els serveis tècnics del consistori s’han  desplaçat fins a Montcada i Reixac, on també hi ha una passera de característiques similars a la del nostre municipi, per tal de valorar quina era l’opció més viable. Després de la visita, s’ha decidit substituir el terra actual de fusta per l’al·lumini.

El regidor també ha explicat que el cost d’aquesta substitució podrà ser finançat per la mateixa garantia que encara està vigent per part del constructor de la passera, i que permetria que el preu de les obres de millora fos assumit pels constructors, si finalment es demostra que els danys existents han estat produïts per una mala execució de les obres.

Tal com ha explicat Rueda, en els pressupostos que s’han de debatre i aprovar properament el ple municipal, ja hi ha inclosa la partida corresponent a aquestes obres de millora.

Les obres, doncs, han de servir perquè finalment es pugui solucionar un problemàtica que fa temps que s’arrossega, i que ha generat les reiterades queixes dels usuaris de la passera.

El paviment d’aquesta infraestructura s’ha anat deteriorant amb el temps, per una banda degut al mal ús i l’incivisme d’algunes persones, i per l’altra també degut a la climatologia i les deficiències de l’obra. Per tot plegat, el terra de fusta actual, que es va comprar a Finlàndia per garantir la resistència climatològica,  està malmès i amb forats en diversos punts de la passera .

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics