radiopalafolls.cat


play

Ara fem

El despertar de Palafolls
Maria Fenoll
Diumenge, 10:00 -12:00

i després

No t'ho perdis
Jordi Pratsevalls
Diumenge, 12:00-12:05
Home Comarcal L’Escola Fonlladosa de Malgrat organitza la segona Marató de Donació de Sang

L’Escola Fonlladosa de Malgrat organitza la segona Marató de Donació de Sang

Comarcal Societat

2 minute

COMPARTEIX-HO
, / 801 0
(Imatge: Ajuntament de Malgrat de Mar)

(Imatge: Ajuntament de Malgrat de Mar)

Demà dimarts és el dia escollit pels alumnes de 3r d’ESO de Les Escoles Fonlladosa de Malgrat per dur a terme la seva 2a Marató Solidària de Donació de Sang.

L’any passat ja es va dur a terme una primera experiència, i enguany es repeteix ampliant l’horari també a la franja de la tarda. A banda de la pròpia recollida, l’acció solidària també ha comptat amb una jornada de sensibilització que es va fer la passada setmana. Ho ha explicat Lluïsa Forroll, que és mestra de les Escoles Fonlladosa.

Aquesta jornada de sensibilització va comptar amb una actuació de percussió dels alumnes de 1r i 2n d’ESO, mentre que els de 3r van cantar una cançó que preparada expressament. Els de 4t d’ESO van fer una representació d’acrosport. Amb tot plegat es volia captar l’atenció dels veïns de Malgrat per tal de fer-los participar demà dimarts a la donació de sang.

Els horaris d’aquesta nova edició de la Marató de Sang de Malgrat s’inicien a partir de les 9 del matí i fins a quarts de 2 del migdia, reprenent-se a quarts de 4 de la tarda i fins a 2/4 de 9.

Durant tota la jornada, el centre educatiu estarà obert per rebre les donacions de sang, amb l’objectiu d’aconseguir-ne almenys 150.

Avui dilluns, un dia abans de la jornada de recollida, ja tenen més de 140 persones inscrites per donar sang. Tot i això n’esperen moltes més, ja que no és obligatori haver-se inscrit prèviament. De fet, tothom que vulgui hi pot anar portant el DNI o bé també el carnet de donant.

Aquesta activitat solidària neix a partir d’un servei a la comunitat que serà obligatori d’aquí uns anys a les escoles catalanes. Des del centre apunten que és important que els alumnes, i la població en general, es conscienciïn amb les necessitats socials, amb la voluntat de continuar realitzant aquestes donacions de sang.