radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Informatiu VespreDimecres, 19:30 -20:00

i després

L'Hora del Te
Dimecres, 20:04-21:00
Un autocar marxarà des de Palafolls per assistir a la manifestació de Brussel·les
, / 1059 0 0

Un autocar marxarà des de Palafolls per assistir a la manifestació de Brussel·les

Política Societat

3 minuts

COMPARTEIX-HO
Home Política Un autocar marxarà des de Palafolls per assistir a la manifestació de Brussel·les

Demà dimecres, a quarts de 2 del migdia, està prevista la sortida de l’autocar organitzat pel CDR de Palafolls que portarà diversos palafollencs a la manifestació prevista aquest dijous a la capital belga, una concentració a favor del govern cessat pel 155 i per donar suport a Carles Puigdemont, que des de fa setmanes és en aquesta ciutat.

Des del nostre municipi es preveu que viatgin a Brussel·les una cinquantena de palafollencs, que tenen contractat un paquet que inclou, a banda del viatge en autocar, l’allotjament d’aquests dies.

Segons han informat des del comitè, la organització d’aquest viatge no ha estat una tasca fàcil, ja que es preveu una gran mobilització, i per a molts grups ha estat difícil trobar un allotjament proper a la capital Belga. De fet, el grup que viatja des de PLF s’haurà d’allotjar a França, a 200km de Brussel·les, degut a la poca disponibilitat hotelera i pels preus, que en molts casos han incrementat davant l’allau de reserves dels darrers dies, i concentrades en aquest pont de desembre.

La protesta a la capital europea ha estat coordinada i organitzada des de les entitats sobiranistes, que han explicat que hi ha contractats 5 vols xàrter i més de 70 punts de sortida d’autocars. En alguns punts, com a Palafolls, sortirà només un autocar, però en d’altres ciutats, com Mataró, ja tenen a punt 5 autocars per viatjar cap a Brussel·les.

La recerca d’allotjament no ha estat l’única problemàtica. Precisament, trobar autocars també ha estat complicat. El nombre de reserves per anar a Brussel·les per a la manifestació d’aquest proper dijous ha crescut, per la qual cosa que s’han esgotat les possibilitats de moltes empreses de transport. Autocars Pujol ha informat que té 3 autocars destinats a Brussel·les aquests dies, mentre que Autocars Calella hi ha destinat 25 vehicles de diferents capacitats, que aniran acompanyats d’un vehicle escombra i també dos mecànics.

Justament, per la sortida de l’autobús de demà dimecres, el CDR de Palafolls ja anunciat avui a través de les seves xarxes socials que hi haurà una concentració a la 1 del migdia per acomiadar l’autobús, que sortirà a dos quarts de 2 des del Casal d’Avis.

La manifestació coincideix amb la sortida de la presó, ahir dilluns, de part del govern cessat pel 155, als quals es va deixar en llibertat sota fiança de 100 Mil euros.

Tot i així, el jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena va decidir mantenir en presó incondicional al vicepresident cessat, Oriol Junqueras, així com el conseller destituït, Joaquim Forn, i també els activistes Jordi Sànchez i Jordi  Cuixart.

El jutge Llarena ha decidit avui retirar l’euroordre de detenció per Puigdemont i els seus consellers, ja que té intenció d’investigar a tot l’equip de govern Puigdemont pels mateixos delictes, cosa que no podria passar si la justícia belga intervé en la tipificació dels delictes.

Precisament aquesta tarda s’ha conegut que Bèlgica ha aixecat les mesures cautelars per Puigdemont i els seus consellers, cosa que els permet a partir d’ara poder sortir del país, i només serien detinguts si trepitgen l’Estat espanyol.

A les protestes de les darreres setmanes ahir se n’hi va sumar una altra a PLF, on desenes de persones es van concentrar a la plaça de l’Ajuntament per protestar contra la decisió de mantenir a presó a part del govern català i per demanar la llibertat de la resta de consellers i líders sobiranistes empresonats.