radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

Desafinado
Federico Francesch
Dimarts, 00:00-01:00
Home Societat Puja l’atur a Palafolls per tercer mes consecutiu

Puja l’atur a Palafolls per tercer mes consecutiu

Societat

2 minute

COMPARTEIX-HO
, / 468 0
Evolució de l'atur en els últims 10 mesos de novembre

Evolució de l’atur en els últims 10 mesos de novembre

PLF va tancar el passat mes de novembre amb 596 persones a les llistes de l’atur. Són una 30a més que les que hi havia un mes abans. Les xifres mostren un augment del nombre d’aturats per tercer mes consecutiu, que de fet ha sumat fins a un centenar d’aturats més dels que hi havia a l’estiu, coincidint amb la finalització dels contractes laborals de temporada.

Tot i l’augment, aquest mes ha estat el novembre amb més bones dades dels últims 9 anys. De fet, aquest novembre s’ha tancat amb els mateixos aturats que el novembre de 2008, quan tot just s’iniciava la crisi econòmica.

Si es fa una comparativa interanual, les dades mostren com actualment hi ha una 30a menys d’aturats que fa un any i un centenar menys que en fa 2, el 2015.

Si es posa el focus en la resta de municipis propers, Malgrat de Mar és qui lidera l’increment de desocupats a la nostra zona. En aquest últim mes hi ha hagut un increment molt notable, d’un 22%, amb 226 persones més a l’atur, i que es tradueix en 1258 persones sense feina. Tot i aquest augment considerable, Malgrat té un centenar d’aturats menys que l’any passat.

En el cas de Santa Susanna, l’atur ha pujat un 14.3% i Blanes un 10.5%, sobrepassant les 3100 persones a l’atur. Els desocupats a Pineda creixen prop d’un 10%, i aquest continua sent el municipi amb més persones a l’atur a la comarca, que segons les últimes dades se situa en 2.450 persones.

Tordera, on s’ha incrementat l’atur un 4.6%, i Palafolls, on ho ha fet poc més d’un 5%, són els únics municipis de la zona on l’increment està per sota de la mitjana comarcal.

En dades globals de la comarca, a tot el Maresme l’atur ha apujat  en més de 1900 persones, sobrepassant a les 27.400 persones que actualment es troben en situació d’atur.