radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

d'Gorra
Ràdio Palafolls
Divendres, 10:00-13:00
Home Comarcal Polèmica pel tancament de la gatera de Malgrat

Polèmica pel tancament de la gatera de Malgrat

Comarcal Societat

2 minuts

COMPARTEIX-HO
, / 618 0
Un dels espais de la gatera de Malgrat de Mar - (Associació Amics dels Animals de Malgrat de Mar)

Un dels espais de la gatera de Malgrat de Mar – (Associació Amics dels Animals de Malgrat de Mar)

L’espai, gestionat per l’Associació Amics dels Animals de Malgrat, ha rebut una ordre de tancament per part de l’equip de govern municipal, després de l’epidèmia que va passar després de l’estiu.

Els fets es remunten al passat agost, quan la gatera, que és un espai cedit per l’Ajuntament a través d’un conveni, va fer front a l’acollida d’una gran quantitat de gats petits.

Sandra González, presidenta de l’Associació Amics dels Animals de Malgrat, ha explicat a aquesta emissora que la gatera ocupa un espai molt reduït, i que l’acumulació dels animals va propiciar la propagació d’un virus que ja ha afectat altres espais similars d’altres municipis, i que afecta especialment als gats més petits. A més, les altes temperatures de l’estiu van ser també un factor que va afavorir el cultiu de l’epidèmia.

Segons ha explicat González, el regidor de salut pública de l’Ajuntament de Malgrat, Jofre Serret, va autoritzar que s’acollissin els gats, que per la seva quantitat s’havien d’haver repartit en altres centres la zona.

Va ser després de la seva acollida quan es va observar que molts dels animals presentaven símptomes de patir el virus, que posteriorment va causar la mort de diversos d’aquests gats.

Davant de la situació, i segons explica Sandra González, des de l’Associació d’Amics dels Animals es va contactar amb l’Ajuntament per tal de comunicar els fets ocorreguts, davant dels quals es va ordenar el tancament en quarantena de la gatera.

Fins al novembre, el centre va romandre clausurat i en quarantena, i va ser llavors quan va rebre la visita d’un veterinari que va considerar que l’espai ja estava en condicions de tornar a obrir per acollir els animals.

Són declaracions a aquesta emissora de Sandra González, presidenta de l’Associació Amics dels Animals.

El passat dimecres 29 de novembre, en una reunió mantinguda entre l’associació i el consistori malgratenc, es va ordenar el tancament de l’espai, considerant que encara no està preparat per tornar a funcionar de nou. Ara, l’associació ha engegat una campanya per rebre el suport popular i evitar així el tancament de l’espai.

González denuncia el que considera una mala gestió de l’equip de govern quatripartit de Malgrat, que en el seu moment va ordenar que s’acollissin els gats, i creu que ara l’Ajuntament no es vol fer càrrec de la gestió de la gatera.

La presidenta de l’Associació d’Amics dels Animals ha explicat que de cara al proper dilluns 11 esperen una resposta per part del govern malgratenc, que determinarà si es pot continuar amb l’activitat de la gatera o bé si s’ha de buscar una alternativa per tal de continuar amb l’acollida i cura dels animals.