radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Ona MaresmeDimarts, 15:00 -18:00

i després

Tardes.7Dimarts, 18:00-19:30
Inici » 28 alumnes de Blanes i de la UdG participen en la novena edició del Projecte Rossinyol

28 alumnes de Blanes i de la UdG participen en la novena edició del Projecte Rossinyol

Comarcal Societat

2 minute

COMPARTEIX-HO
, / 683 0
(Ajuntament de Blanes)

(Ajuntament de Blanes)

Per novè any consecutiu, l’Ajuntament de Blanes col·labora amb el Projecte Rossinyol, una iniciativa que agrupa a 14 parelles d’alumnes provinents, per una banda, de les escoles i instituts de Blanes i, per l’altra, de la Universitat de Girona.

El projecte, que es va presentar a la sala de plens del consistori blanenc aquest passat divendres, té per objectiu afavorir la integració cultural, social i lingüística dels alumnes nouvinguts, a la vegada que promou la sensibilització entorn de la igualtat i la inclusió social de nens i nenes tant per part de les institucions com de la Universitat.

A l’edició d’enguany hi participen 14 parelles d’alumnes, amb la novetat que aquest any també hi participen alumnes de secundària del municipi. En aquest àmbit, hi ha alumnes de les escoles Mossèn Joan Batlle, Napoleó Soliva i Carles Faust, així com de l’Institut Serrallarga.

Per part dels estudiants universitaris, la majoria són de Blanes, però també hi ha alumnes de localitats com Lloret o Mataró. Aquests estudiants de la Universitat de Girona cursen estudis superiors de Treball Social, Educació Infantil, Primària o Social, Infermeria, Enginyeria Química, Pedagogia i Psicologia.

La finalitat del Projecte Rossinyol és que es pugui accelerar la integració dels escolars nouvinguts al municipi, i de fet es tracta d’una experiència que també es desenvolupa a nivell internacional, a través d’una xarxa d’universitats que es basa en la relació entre els mentors –els universitaris voluntaris– i els mentorats –els alumnes d’origen estranger.

El projecte Rossinyol es va realitzar per primera vegada ara fa 9 anys. El motiu que va dur a la UdG i l’Ajuntament de Blanes a impulsar aquesta iniciativa és que el municipi és una de les localitats amb un percentatge més alt de ciutadans d’origen estranger i d’altres zones de l’Estat espanyol.

La presentació del projecte Rossinyol, que es va celebrar divendres a la sala de Plens de l’Ajuntament de Blanes, era el primer acte que presidia Mario Ros com a nou alcalde de la vila, tot i que ja hi havia participat anteriorment com a regidor d’Acció Social, Igualtat i Nova Ciutadania, una àrea que encara continua encapçalant.