radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

Desafinado
Federico Francesch
Dimarts, 00:00-01:00
Home Comarcal Mario Ros (PSC), nou alcalde de Blanes

Mario Ros (PSC), nou alcalde de Blanes

Comarcal Política

2 minuts

COMPARTEIX-HO
, / 846 0
Mario Ros rep la vara d'alcalde de la mà de Marian Anguita, presidenta de la Mesa d'Edat - (Javier Calvete)

Mario Ros rep la vara d’alcalde de la mà de Marian Anguita, presidenta de la Mesa d’Edat – (Javier Calvete)

Ahir a les 6 de la tarda va celebrar-se el ple extraordinari per escollir el nou alcalde o alcaldessa de Blanes, després de la renúncia al càrrec de l’exsocialista Miquel Lupiáñez el passat 17 de novembre.

El resultat de les votacions del ple, que finalment no va donar lloc a la sorpresa, va donar l’alcaldia a Mario Ros, del grup municipal del PSC.

L’alcalde va ser escollit després que els regidors del ple votessin les seves opcions. Els resultats van ser d’1 vot per Salvador Tordera, del PP, 2 vots per Joan Rota, de la CUP, i 2 més per Sergio Atalaya, de Ciutadans. Per la seva banda, Joan Salmerón, de qui s’havia especulat una possible investidura, va obtenir 6 vots, davant dels 4 de Mario Ros i els 6 vots en blanc emesos pels grups del PDeCAT i ERC.

El fet que cap dels candidats votats no assolís un nombre de vots igual o superior a la majoria absoluta, corresponent a 11 vots, el resultat va donar l’alcaldia a Mario Ros, que pertany a la llista més votada a les darreres eleccions del 2015.

Així ho va anunciar la presidenta de la Mesa d’Edat, Marian Anguita, acollint-se a allò establert a la Llei Orgànica del Règim Electoral General.

Mario Ros, ja havent jurat el càrrec, va voler destacar l’honor que li suposa haver estat escollit alcalde de la seva vila, malgrat les circumstàncies difícils a nivell polític que ha viscut darrerament Blanes. Tot i la situació, Ros va dir que té “el propòsit i la voluntat de formar acords amplis el més aviat possible”.

 

Avui mateix, Ros ja ha presentat el nou cartipàs municipal, en el qual seguirà portant Acció Social, Igualtat i Nova Ciutadania, i assumirà també les regidories de Cultura i Festes, Arxiu, Esports i Participació Ciutadana, entre d’altres.

Per la seva banda, Pepa Celaya seguirà encapçalant les àrees d’Urbanisme, Seguretat i Protecció Civil, i ha passat també a assumir Obra Pública, Enginyeria, Brigades Municipals, Medi Ambient i Mobilitat. Nicolás Laguna conitnua al capdavant d’Hisenda i Recursos Humans, i afegeix Serveis Jurídics, Contractació i Patrimoni, l’Oficina de l’AMIC i de l’OMIC, Recursos Tecnològics i els serveis de neteja de Nora.

Per últim, el recentment estrenat regidor Jordi Blai Vinaixa, és ara el regidor de Promoció de la Ciutat, Turisme, Fires, Comerç i Empresa, així com també assumeix Educació i Joventut.

El ple extraordinari d’ahir, a banda de la proclamació del nou alcalde de Blanes, va començar amb la presa de possessió dels nous regidors Laia Buixeda, de la CUP, i de Jordi Blai Vinaixa, del PSC, que en aquest cas entra al consistori en substitució del seu excompany de grup i exalcalde Miquel Lupiáñez.