radiopalafolls.cat


play

Ara fem

De Cap a Peus
Jordi Pratsevalls
Dimecres, 09:00 -13:00

i després

Informatiu Migdia
Marc Ferri
Dimecres, 13:00-13:20
Falten voluntaris a PLF pel Gran Recapte d’Aliments
, / 846 0 0

Falten voluntaris a PLF pel Gran Recapte d’Aliments

Societat

1 minute

COMPARTEIX-HO
Home Societat Falten voluntaris a PLF pel Gran Recapte d’Aliments
(xarxanet.org)

(xarxanet.org)

Demà divendres i l’endemà dissabte se celebra el Gran Recapte d’Aliments, una campanya que es desenvolupa arreu de Catalunya i que té per objectiu recollir aliments per tal que les persones més necessitades rebin ajuda alimentària.

La campanya, que organitzen simultàniament els quatre Bancs d’Aliments de Catalunya, desplega arreu del territori milers de voluntaris per tal de participar en la iniciativa, repartits pels diferents punts de recollida i recaptant els aliments.

A PLF, on l’any passat se celebrava per primer cop el Gran Recapte, aquests darrers dies s’està fent una crida per acabar de cobrir els torns de voluntaris necessaris per la iniciativa.

Així ho explicava la coordinadora del Gran Recapte a Malgrat de Mar i PLF, Maite González, al seu pas pel Palafolls en Xarxa. González va dir que a Malgrat de Mar el nombre de voluntaris està cobert, però pel que fa a PLF encara falten alguns torns per omplir, especialment la franja del migdia, d’1 a 5 de la tarda.

Per altra banda, la intenció de la campanya és recollir aliments de llarga caducitat i de bona conservació. González, en aquest sentit, recomana evitar els frescos perquè farien més costosa la tasca de conservació dels aliments recollits, i explicava quin tipus d’aliments són els més prioritaris per la campanya.

Enguany, la campanya del Gran Recapte vol mantenir la xifra de l’any passat de més de 4.300.000 kg d’aliments recaptats arreu de Catalunya, repartits en més de 1.837 punts de recollida. Segons s’informa des de la campanya, es calcula que a Catalunya actualment un 20% de la població viu en situació de pobresa, i és un dels punts on el Gran Recapte d’Aliments focalitza la seva actuació.