Sorea diu que al voltant d’un 30% de la xarxa d’aigua de PLF és de fibrociment

La incidència del passat dissabte a la nit va afectar la mateixa canonada de fibrociment que ja ha patit altres fuites anteriorment - (Ajuntament de PLF)
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
La incidència del passat dissabte a la nit va afectar la mateixa canonada de fibrociment que ja ha patit altres fuites anteriorment - (Ajuntament de PLF)
La incidència del passat dissabte a la nit va afectar la mateixa canonada de fibrociment que ja ha patit altres fuites anteriorment – (Ajuntament de PLF)

Es tracta del material de què està feta la canonada que, aquest passat dissabte a la nit, va patir una altra incidència, que se suma a les diverses fuites que ha patit PLF els darrers mesos. Tal com us va informar ahir aquesta emissora, és una canonada d’impulsió de l’aigua que condueix cap als dipòsits municipals.

En una entrevista a aquesta emissora, el gerent de concessions de Sorea al Maresme, Elies Serraviñals, ha explicat quina va ser l’afectació d’aquesta nova incidència, i ha explicat també quina és la situació de la xarxa de subministrament d’aigua actual.

Segons ha explicat el gerent de Sorea, la incidència d’aquest passat dissabte a la nit no va tenir afectacions directes pels usuaris, però sí que va tenir efectes per la via pública, amb els danys que va causar la fuita.

Serraviñals ha explicat que la canonada afectada per la incidència forma part del grup de canonades de la xarxa de PLF que estan fabricades amb fibrociment, un material que va començar a utilitzar-se cap a la dècada dels seixanta i que ara pateix els efectes del desgast. Serraviñals ha explicat que, actualment, un 30% de les canonades de la xarxa de subministrament d’aigua del municipi estan fetes de fibrociment.

Precisament, al mes de maig Sorea ja anunciava actuacions a través d’un pla de millora que havia de servir per renovar tot el grup de canonades que han quedat obsoletes, i que han estat donant problemes al llarg dels darrers mesos.

Serraviñals ha explicat que la fase d’anàlisi de la xarxa ja s’ha realitzat, i ara mateix el pla de millora està en fase de valoració, perquè es pugui conèixer quin cost econòmic ha de tenir l’actuació pel consistori.

L’estat de la xarxa de subministrament d’aigua a PLF, segons ha explicat el gerent de la companyia, és força similar al que presenten altres municipis propers, amb diverses canonades fetes de fibrociment i també d’altres fabricades amb polietilè o PVC, que en aquest cas ja no necessiten ser substituïts.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics