radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

Ona MaresmeDivendres, 15:00-17:00
Home Comarcal L’Ajuntament de Blanes intenta continuar amb la rehabilitació dels pisos dels mestres ocupats

L’Ajuntament de Blanes intenta continuar amb la rehabilitació dels pisos dels mestres ocupats

Comarcal Societat

2 minuts

COMPARTEIX-HO
, / 537 0
Taula Local pel Dret a l’Habitatge i la Pobresa Energètica, celebrada dimarts a Blanes - (Ajuntament de Blanes)

Taula Local pel Dret a l’Habitatge i la Pobresa Energètica, celebrada dimarts a Blanes – (Ajuntament de Blanes)

Ara fa unes setmanes, els coneguts com a “pisos dels mestres” de Blanes, en procés de rehabilitació per ser destinats a lloguer social, van ser ocupats per diverses persones sense recursos.

Es tracta de persones que no estan empadronades al municipi, per la qual cosa els serveis socials de Blanes no poden actuar-hi. L’únic que es pot fer des del servei, en aquest cas, és donar-los informació i assessorament pertinent per resoldre la situació.

En declaracions a aquesta emissora, el regidor de l’Àrea d’Acció Social, Cooperació i Solidaritat, Mario Ros, explicava que de moment les persones ocupants no s’han dirigit a Serveis Socials, on el regidor afirma que se’ls podria ajudar.

Aquest passat dimarts al vespre es va reunir la Taula Local pel Dret a l’Habitatge, amb la presència de representants de l’Ajuntament, plataformes socials com la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca i la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca i el Capitalisme, així com també Càritas Interparroquial, la Creu Roja, i el Col·legi d’Advocats de Girona.

La intenció de la reunió era intentar posar fil i a l’agulla per solucionar la problemàtica. Tal com ha explicat Ros, els pisos estan en procés de rehabilitació i condicionament per ser destinats a habitatges d’emergència social, i són de fet uns treballs que s’han d’executar dins d’un termini determinat. És per això que el consistori requereix amb urgència la desocupació dels pisos, que de moment no s’ha produït.

A la reunió, des de la Creu Roja de Blanes es va informar que algunes de les persones que han ocupat els pisos van dirigir-se a l’entitat, on se’ls va explicitar la necessitat de parlar amb els Serveis Socials del municipi, per tal d’intentar trobar vies de solució a la seva situació.

Tot i així, des de les treballadores socials de Blanes van informar que no han rebut encara cap notificació per part de les famílies ocupants, per la qual cosa no es pot iniciar cap tràmit de mediació per actuar-hi.

En total són 7 dels 9 habitatges els que ara mateix estan ocupats. L’edifici, conegut popularment com els “pisos dels mestres” perquè antigament allotjava als docents de l’Escola Carles Faust, va ser construït l’any 1970, i el 2014 el consistori blanenc va iniciar el procés per tal de recuperar-ne la titularitat municipal, amb l’objectiu de destinar-los a habitatges d’emergència social.

A la Taula local d’habitatge celebrada aquest passat dimarts s’hi va incorporar una nova entitat, com és l’Aliança contra la Pobresa Energètica, i es va parlar de la necessitat d’una borsa d’habitatges socials per fer front a desnonaments o altres situacions d’emergència, així com també es va fer balanç de les actuacions de serveis socials durant aquest 2017.