radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Informatiu VespreDimarts, 19:30 -20:00

i després

Assumptes Interns
Marc Ferri
Dimarts, 20:00-21:00
Home Cultura Torna la tradicional cantata de Santa Cecília

Torna la tradicional cantata de Santa Cecília

Cultura

2 minuts

COMPARTEIX-HO
, / 809 0
La cantata "La comèdia del gall" s'ha celebrat avui a les Ferreries, i divendres serà el torn de Mas Prats - (Ajuntament de PLF)

La cantata “La comèdia del gall” s’ha celebrat avui a les Ferreries, i divendres serà el torn de Mas Prats – (Ajuntament de PLF)

Avui dimecres i el proper divendres són dues dates marcades a l’agenda musical d’enguany a PLF, perquè se celebra la tradicional cantata dedicada a Santa Cecília, patrona dels músics i de la qual avui se’n celebra el sant.

La cantata, organitzada per l’Escola Municipal de Música i Dansa, planteja alguns canvis aquest any. Normalment, l’espectacle es realitzava al Palauet, però enguany s’ha canviat l’emplaçament per motius acústics i d’organització.

Les escoles de Mas Prats i les Ferreries van oferir els seus respectius gimnasos per tal d’encabir als alumnes i membres participants al recital, que aquest any no estarà obert a tot el públic sinó que es restringeix a l’alumnat de les escoles, degut a la menor capacitat dels espais respecte del Palauet.

Ho explicava aquesta setmana la directora de l’Escola Municipal de Música i Dansa, Sara Lozano, als micròfons del Palafolls en Xarxa.

Així, per una banda, la cantata s’ha dut a terme avui a les Ferreries en dues sessions. Una a les 9 del matí, a l’inici de la jornada escolar, i a l’altre a les 10h. Per altra banda, l’obra es repetirà divendres a les 9 del matí, en aquest cas al gimnàs de l’escola Mas Prats.

La cantata d’enguany se centra en “La comèdia del gall”, de Michael Hurd, i la duran a terme alumnes de PLF que fan l’extraescolar de cant.

L’obra ens explica la història d’un gall, l’Espinguet, la gallina Rufina i l’astuta guineu Guillot, en una aventura on s’hi combina la música, el cant i la narració.

Els alumnes encarregats de representar els personatges són, aquest cop, en Pol Tornay, que fa de narrador; l’Arnau Sitjà, que s’encarna en el paper de gall Espinguet; la Maria Ribes, la Naia Alba i la Daniela Mondelo, que es posen al paper de la gallina Rufina, i finalment la Ingrid Puertas, que farà de guineu.

A la banda instrumental, els diversos professors de l’escola del MiD acompanyaran als alumnes des dels diferents instruments de vent i de corda.

La directora de l’Escola de Música i Dansa va voler destacar també la feina que suposa organitzar un esdeveniment d’aquest tipus, amb tants alumnes presents, agraint la implicació de les dues escoles de PLF.

La cantata s’ha celebrat avui a l’Escola de les Ferreries, i es repetirà divendres a les 9 del matí, aquest cop al gimnàs de l’escola Mas Prats.