radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Ona MaresmeDimarts, 15:00 -18:00

i després

Tardes.7Dimarts, 18:00-19:30
Inici » Blanes es prepara per les eleccions del 21-D, amb un Ajuntament provisional

Blanes es prepara per les eleccions del 21-D, amb un Ajuntament provisional

Comarcal Política

2 minute

COMPARTEIX-HO
, / 1348 0
El ple extraordinari d'avui a l'Ajuntament de Blanes ha servit per escollir els membres de les meses electorals del 21-D - (Ajuntament de Blanes)

El ple extraordinari d’avui a l’Ajuntament de Blanes ha servit per escollir els membres de les meses electorals del 21-D – (Ajuntament de Blanes)

Blanes ha iniciat els preparatius de cara a les eleccions del proper 21 de desembre.

Ho ha fet a través d’un ple extraordinari celebrat aquest matí, que tenia com a únic punt de l’ordre del dia la designació dels membres de les meses de cara a la jornada electoral.

El ple l’ha presidit l’alcaldessa accidental Pepa Celaya, que exerceix aquestes funcions fins que se celebri el ple de presa de possessió del nou alcalde o alcaldessa, previst pel proper dijous dia 30 de novembre.

Blanes comptarà el proper 21-D amb 40 meses, repartides en 19 col·legis electorals d’arreu del municipi, per la qual cosa es necessiten un total de 360 persones per cobrir els càrrecs.

Al ple d’avui s’ha procedit a escollir els membres de les meses a través d’un sistema informàtic que permet agilitzar el sorteig.

D’aquesta manera, s’han establert ja els 9 membres que composaran cada mesa electoral, que es divideixen en els càrrecs de president de mesa, primer i segon vocals, així com els 2 suplents necessaris per cada càrrec en cas que sigui necessari fer alguna substitució.

Serà al llarg dels propers dies quan les persones escollides rebran oficialment la notificació que els informa que són membres de mesa, des de la Junta Electoral de Zona. En cas que alguna d’aquestes persones escollides no pugui exercir el càrrec pel qual se l’ha citat, pot recórrer la decisió a través de la mateixa Junta, en el cas de Blanes a la Junta Electoral de Zona de Santa Coloma de Farners.

Les eleccions d’aquest proper desembre es faran per primer cop en molt temps en un dia laborable, la qual cosa no ha d’impedir que els ciutadans puguin exercir el seu dret a vot ni que els membres designats a les meses quedin deslliurats de la seva obligació.

És per això que, qui ho necessiti, pot demanar un justificant per tal de demostrar que s’és membre de mesa, a la vegada que els treballadors i treballadores poden demanar a la seva empresa el temps corresponent per acudir al col·legi electoral a votar, i que va en proporció a la seva jornada laboral.

El dia de les eleccions, com és habitual, els col·legis obriran de 9 del matí i fins les 8 del vespre.