radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

Ona MaresmeDijous, 15:00-17:00
Home Comarcal Blanes enceta la 18a campanya del Voluntariat per la Llengua

Blanes enceta la 18a campanya del Voluntariat per la Llengua

Comarcal Societat

2 minute

COMPARTEIX-HO
, / 453 0
La 18a campanya del Voluntariat per la Llengua de Blanes es va presentar ahir dilluns - (Ajuntament de Blanes)

La 18a campanya del Voluntariat per la Llengua de Blanes es va presentar ahir dilluns – (Ajuntament de Blanes)

Ahir dilluns al vespre va celebrar-se a la Sala d’Actes Roberto Bolaño de Blanes la presentació de la 18a Campanya del Voluntariat per la Llengua, una proposta que ja fa 14 anys que es duu a terme al municipi i que serveix per fomentar l’ús social de la llengua catalana.

En l’edició d’enguany hi participaran 49 persones, de les quals 24 són voluntàries de la iniciativa i 25 són aprenents de català.

La jornada s’impulsa des de l’Oficina de Català de Blanes, de la qual n’és directora Elisa Sola. Sola ha explicat a aquesta emissora que la intenció d’aquesta proposta, que neix de la societat civil, és promoure l’ús del català en l’àmbit social. Tot i que és una llengua que es coneix, la directora admet que l’espai del carrer és un dels llocs on cada cop es parla menys.

L’experiència, tal i com ha explicat la directora de l’Oficina, és ajuntar persones catalanoparlants amb d’altres que estan aprenent la llengua però que no la parlen amb fluïdesa. A través de 10 sessions d’una hora cadascuna, les parelles lingüístiques s’ajunten per poder dur a terme aquest intercanvi.

L’activitat, que a Blanes es realitza des de l’any 2004, ha aconseguit reunir fins al dia d’avui a més de 3.000 persones, que es converteixen en més de 100.000 si s’observen les xifres d’arreu del territori català.

En els propers dies i setmanes, l’Oficina de Català del municipi s’encarrega d’organitzar diverses activitats per promoure aquesta experiència lingüística. El proper dia 24 s’ha organitzat una visita a la presó Model de Barcelona, així com de cara al desembre també es prepara una xerrada literària amb l’escriptora malgratenca Assumpta Mercader, entre d’altres activitats.