radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

El despertar de Palafolls
Maria Fenoll
Diumenge, 10:00-12:00
Home Política PLF celebra aquest vespre un ple extraordinari per aprovar 4 mocions impulsades per ERC

PLF celebra aquest vespre un ple extraordinari per aprovar 4 mocions impulsades per ERC

Política

2 minute

COMPARTEIX-HO
, / 588 0
Ple l'Ajuntament de PLF - (Ràdio PLF)

Ple l’Ajuntament de PLF – (Ràdio PLF)

A dos quarts de 7 del vespre d’avui divendres se celebra un Ple extraordinari a l’Ajuntament de PLF. La convocatòria inclou 4 punts a l’ordre del dia, tots ells corresponents a mocions presentades pel grup d’ERC al consistori.

La primera d’elles és una moció de condemna a “la brutalitat policial de l’Estat a Catalunya”. La segueixen una moció per demanar la llibertat dels presidents de l’ANC i Òmnium Cultural, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart; seguidament, una altra moció per aturar la suspensió de l’autonomia de Catalunya, i una darrera que demana la llibertat de les preses i presos polítics, en referència als consellers del Govern català també empresonats.

En declaracions a aquesta emissora, el regidor portaveu del grup d’ERC a PLF, Francesc Alemany, explicava que una de les raons per la qual s’agrupen totes quatre mocions en aquest ple és la temàtica, que coincideix en el context polític actual que viu Catalunya, però també ha volgut remarcar que la intenció hagués estat presentar totes aquestes mocions abans.

En aquest sentit, Alemany ha dit que els motius són, per una banda, la “disponibilitat relativa” de l’equip de govern per tractar les qüestions de les mocions. Per l’altra, Alemany explica que hi ha hagut la coincidència dels plens municipals amb “dies rellevants i històrics”, ha dit, i que han convertit els plens del consistori en un pur tràmit.

Sobre la previsió que s’aprovin o no les mocions, el líder d’ERC a PLF ha declarat que no tenen massa esperança perquè s’aprovin la majoria de les mocions, i ho justifica basant-se en la reacció que fins ara, diu, ha tingut l’equip de govern.

A la vegada, però, Alemany creu que alguna moció sí que s’acabarà aprovant, basant-se en la reacció en contra que va tenir l’alcalde i l’equip de govern davant dels fets de l’1 d’octubre.

El Ple extraordinari se celebra avui a partir de dos quarts de 7 del vespre a la sala de plens de l’Ajuntament de PLF.