radiopalafolls.cat


play

Ara fem

dGorra eXpress
Ràdio Palafolls
Dijous, 17:00 -20:00

i després

Informatiu VespreDijous, 20:00-20:15
Home Comarcal Pacten 5 anys de presó per l’acusat d’atropellar intencionadament a un home a Blanes, ara fa 10 anys

Pacten 5 anys de presó per l’acusat d’atropellar intencionadament a un home a Blanes, ara fa 10 anys

COMPARTEIX-HO
, / 477 0

El fiscal i la defensa del cas han pactat 5 anys de presó per un home que va atropellar de manera intencionada a un altre després d’una baralla a fora d’un bar de Blanes.

Els fets van tenir lloc el 24 de novembre de 2007, ara fa 10 anys. Van succeir de matinada, després d’una discussió i posterior baralla entre dos grups a fora d’un bar de Blanes. En un dels grups hi havia l’acusat, i a l’altre la víctima de l’atropellament.

Va ser després dels fets que, quan la víctima marxava cap a casa, i mentre creuava el pas de zebra, l’home acusat va atropellar-lo, amb un xoc que va trencar el vidre de davant del cotxe i va llançar a la víctima uns 20 metres més enllà del vehicle, provocant-li un traumatisme cranioencefàlic.

Tres dies després, l’autor de l’atropellament va ser detingut pels Mossos d’Esquadra. En un inici, l’acusat s’enfrontava a una pena d’11 anys de presó, per temptativa d’assassinat, i el fiscal demanava que no pogués acostar-se a més de 500 metres de la víctima durant un període de 19 anys.

L’acusat, un home de 29 anys i de nacionalitat brasilera, va ingressar l’any passat en presó preventiva, i ahir va ser present a la sala de vistes de l’Audiència de Girona, on va admetre haver atropellat  a consciència la víctima, i que era coneixedor que amb la seva acció la podria haver mort.

Tot i així, el processat ha demanat perdó a l’home atropellat, i l’ha indemnitzat amb 7.500 euros, que va pagar-li abans que el cas arribés al judici. Per tot plegat, el ministeri públic considera un atenuant en la pena la reparació dels danys, i ha modificat la petició inicial. Finalment, doncs, el fiscal i la defensa han pactat 5 anys de presó, i el cas ha quedat vist per sentència.