radiopalafolls.cat


play

Ara fem

El PregonerDijous, 14:04 -15:00

i després

Ona MaresmeDijous, 15:00-18:00
Inici » Els grups del PDeCAT, la CUP i ERC de Blanes volen impulsar una coalició sobiranista

Els grups del PDeCAT, la CUP i ERC de Blanes volen impulsar una coalició sobiranista

Comarcal Política

2 minuts

COMPARTEIX-HO
, / 622 0
Ple de l'Ajuntament de Blanes - (Ajuntament de Blanes)

Ple de l’Ajuntament de Blanes – (Ajuntament de Blanes)

Davant de la renúncia de Miquel Lupiáñez a l’alcaldia de Blanes, que s’ha de fer efectiva en el ple extraordinari de demà divendres a les 9 del matí, hi hagut alguns moviments de fitxa des d’altres grups municipals.

Segons publica el Diari de Girona, els grups del PDeCAT, la CUP i ERC a Blanes tindrien la intenció d’establir un pacte a través d’una coalició sobiranista, amb la que optarien a l’alcaldia de Blanes. Així ho hauria confirmat un dels regidors d’ERC al consistori, Àngel Canosa, que va declarar al diari que “estan treballant” en aquest pacte, tot i que esperarien a tancar el possible acord després de la celebració de l’assemblea que tenen prevista per aquest vespre.

De totes maneres, si la coalició entre els tres grups municipals tirés endavant, no seria suficient per arribar a investir un nou alcalde, ja que no arriben a sumar els 11 regidors necessaris per fer-ho. El PDeCAT té a l’Ajuntament de Blanes 4 regidors, mentre que tant la CUP com ERC en tenen dos cada grup. Segons Canosa, però, la intenció del front sobiranista no té perquè ser excloent, i segons va declarar al Diari de Girona, “el que necessita Blanes ara és que es governi de manera àgil i no excloent”.

A banda d’aquesta possible coalició, l’exgrup de Miquel Lupiáñez, el PSC, intentarà també optar a l’alcaldia, i intentar conservar-la, tot i que fins ara encara no ha revelat qui seria el seu candidat. Segons ha informat el Diari de Girona, així ho van confirmar el regidor socialista Mario Ros i el primer secretari del PSC a les comarques gironines, Marc Lamuà.

El ple extraordinari de demà a l’Ajuntament de Blanes, que començarà a les 9 del matí, té com a únic punt de l’ordre del dia la renúncia a l’alcaldia de Miquel Lupiáñez, que va anunciar dissabte passat que trencava amb el PSC i abandonava la seva posició al capdavant del consistori.

A partir de llavors, s’haurà de celebrar un altre ple extraordinari, en un màxim de 10 dies hàbils, on s’haurà de dur a terme la presa de possessió del nou alcalde o alcaldessa. En el cas que cap altra formació, a banda del PSC, no presenti cap candidat, o en cas que aquest no obtingui la majoria simple dels vots, l’alcaldia passarà de manera automàtica a mans de la llista més votada als últims comicis municipals, en aquest cas, el PSC.