radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

d'Gorra
Ràdio Palafolls
Divendres, 10:00-13:00
Home Comarcal Malgrat posa en marxa una borsa d’habitatge d’inclusió social

Malgrat posa en marxa una borsa d’habitatge d’inclusió social

Comarcal Societat

2 minuts

COMPARTEIX-HO
, / 552 0
Malgrat disposarà d'una borsa d'habitatge d'inclusió social - gencat.cat

Malgrat disposarà d’una borsa d’habitatge d’inclusió social – gencat.cat

La Regidoria d’Habitatge de l’Ajuntament de Malgrat de Mar ha posat en marxa el servei de borsa d’habitatges d’inclusió social al municipi.

La borsa té per objectiu facilitar i garantir l’accés i la permanència a l’habitatge de persones excloses del mercat residencial o que tenen risc d’exclusió. En aquest sentit, el que es busca és que aquestes persones, que es troben en una situació de vulnerabilitat social, tinguin garantit el dret a l’habitatge.

Això es durà a terme a través de l’Àrea de Serveis a la Persona, on tres cops per setmana s’atendran les peticions. Des de l’Àrea es crearà una borsa d’habitatge a partir de pisos buits i que es troben en desús a Malgrat, i que es convertiran en pisos de lloguer social.

En declaracions a aquesta emissora, la regidora d’Habitatge de l’Ajuntament de Malgrat de Mar, Neus Serra, ha destacat que el servei parteix de la idea que “un pis és la clau”, en el sentit que pot ser una oportunitat per a totes aquelles persones que, per la seva situació socioeconòmica, no poden accedir a l’habitatge

En aquest sentit, la vinculació amb la Fundació SER.GI té per objectiu que les persones que s’acullen al servei no hagin de dependre sempre de la iniciativa, i que puguin ser autònomes en el seu futur.

És per això que l’Ajuntament va signar la setmana passada un conveni amb aquesta fundació per tal de fer un seguiment de les famílies durant el contracte de lloguer, i que a través d’un pla de treball ha de servir perquè aquestes famílies recuperin l’autonomia i puguin reinserir-se al mercat laboral.

Serra també ha explicat que la manca de recursos per fer front a aquesta situació social va fer que es decidís per impulsar aquest tipus d’iniciativa.

Per tal que la iniciativa de lloguer social pugui funcionar, l’Ajuntament ha previst que hi hagi una concordança de preus entre el que costa el lloguer dels habitatges i la capacitat adquisitiva de les persones que s’acullen el servei.

Segons ha informat la regidora, les famílies que necessitin acollir-se al servei han de dirigir-se a l’Àrea de Serveis Socials del municipi o bé també a l’Oficina d’Habitatge, on podran exposar la seva demanda, i des d’on es derivarà el cas cap a les àrees que hagin d’intervenir en l’actuació.