radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

El despertar de Palafolls
Maria Fenoll
Diumenge, 10:00-12:00
Home Societat La Diputació de Barcelona escull L’agenda escolar de PLF com a projecte de bones pràctiques

La Diputació de Barcelona escull L’agenda escolar de PLF com a projecte de bones pràctiques

Societat

2 minute

COMPARTEIX-HO
, / 1128 0

agendacooperacio-redim-enc-w619-h273L’agenda dels centres escolars de PLF ha estat premiada per la Diputació de Barcelona com a projecte de bones pràctiques, dins del marc dels dies europeus de la solidaritat local.

L’agenda, que edita i promou l’Ajuntament de PLF des de fa 4 anys, ha servit per traslladar els projectes de cooperació i solidaritat arreu del món a les escoles del municipi, a través de la participació dels professors dels centres, les AMPES, l’entitat Palafolls Solidari i els propis alumnes de les escoles.

A partir d’aquesta iniciativa, la Diputació de Barcelona ha decidit premiar el projecte, en marxa des del curs 2013-2014, per haver contribuït en l’educació en el fet cooperatiu, i serà presentat el proper dimecres en el marc de la ponència “La contribució del món local al l’educació per al desenvolupament: reptes i experiències”.

L’agenda escolar de PLF ha servit, per exemple, per difondre la tasca que des del municipi es duu a terme a San Isidro, Nicaragua, on es treballa en projectes de cooperació en el desenvolupament.

Des del curs 2013-2014, l’agenda ha anat evolucionant com a eina per conscienciar el municipi al voltant de la cooperació i la solidaritat cap a països d’arreu del món. El primer curs va servir per explicar els projectes de cooperació a l’alumnat, i al llarg dels següents cursos ha anat evolucionant en aquesta tasca solidària. Ho ha fet a través de l’agraïment en forma de dibuixos dels infants i adolescents protagonistes dels projectes de cooperació, la conscienciació a través de fotografies, i l’edició, aquest passat curs, de dos productes culturals impulsats a través de l’agenda, com van ser l’edició d’un conte i d’un còmic.

Finalment, per aquest curs 2017-2018, el projecte de l’agenda s’ha centrat en internacionalitzar aquestes dues propostes, el conte i el còmic, a través de la seva traducció a l’anglès.

Aquest proper dimecres, en el marc de les jornades dels dies europeus de la solidaritat local, la Diputació de Barcelona presentarà el projecte de l’agenda en una de les ponències que es realitzaran.