radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

Informatiu Migdia
Marc Ferri
Divendres, 13:00-13:20
Home Policial - Judicial El pagès multat l’1-O nega la versió de l’Ajuntament i la Policia local sobre els fets d’aquell dia

El pagès multat l’1-O nega la versió de l’Ajuntament i la Policia local sobre els fets d’aquell dia

COMPARTEIX-HO
, / 1369 0
Ajuntament de PLF

Ajuntament de PLF

Miquel Riera, el pagès de PLF que va ser multat l’1-O per haver obstruït l’accés a la zona de l’institut durant la jornada del referèndum de l’1-O, ha respòs a l’Ajuntament sobre els fets d’aquell dia.

Riera ho ha fet a través d’un comunicat enviat a aquesta emissora, en el qual nega punt per punt la versió dels fets que van explicar el consistori i la Policia local amb el comunicat emès conjuntament aquest passat dimarts.

El pagès ha negat que, en el moment d’arribar a l’Institut, s’arribés a cap acord amb la Policia local ni Mossos sobre la col·locació dels tractors. Segons diu, van ser els propis pagesos els que van decidir ubicar els tractors a la rotonda. Riera, però, ha aclarit que més tard, i acordant-ho aquest cop amb els mossos, van decidir ubicar el seu tractor uns 300 o 400 metres més enllà de la rotonda. Ho va fer, diu, perquè en aquell moment començaven a conèixer les agressions i situacions de por que es vivien en altres col·legis electorals i van considerar-ho oportú per sentir-se més segurs.

Són declaracions de Riera a aquesta emissora.

Segons el pagès, durant tota jornada va haver-hi la clau del tractor a disposició d’algun de tots els pagesos que eren allà, i que els seu tractor es va apartar en un moment del dia en què van haver de deixar passar una ambulància.

Riera també qüestiona el fet que, segons exposa el comunicat oficial del consistori i la Policia, els agents de reforç triguessin 20 minuts a arribar des de l’accés del carrer on hi havia el seu tractor fins a l’institut. Segons ha explicat el pagès, només hi havia 300 o 400 metres de separació entre l’accés i el lloc on eren els mossos que demanaven el reforç, i considera desproporcionat el temps que es va trigar, segons exposa l’Ajuntament i la policia, per arribar a l’Institut.

Per altra banda, un dels punts que Riera també ha negat de manera contundent són els suposats cops a altres vehicles que s’haurien produït amb el seu tractor. El pagès diu que en cap cas hi va haver cap incident, i que si hagués estat així, hauria fet una declaració amistosa d’accident amb l’afectat.

Riera ha anunciat que ja ha posat la multa a mans d’Unió de Pagesos per tal de poder-la recórrer, tot i que té fins el proper 17 de novembre per fer efectiu el pagament, que seria de 100 euros enlloc de 200 per la bonificació de l’import.