radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

De Cap a Peus
Jordi Pratsevalls
Dimarts, 09:00-13:00
Inici » Avui divendres es realitza la primera xerrada de l’Escola de Pares i Mares, sobre la gestió de la por

Avui divendres es realitza la primera xerrada de l’Escola de Pares i Mares, sobre la gestió de la por

Societat

2 minute

COMPARTEIX-HO
, / 697 0

82090258_wideAvui divendres a dos quarts de 8 del vespre es duu a terme la primera xerrada del nou curs de l’Escola de Pares i Mares de PLF.

Es durà a terme a l’Escola de les Ferreries, i porta per nom “Quina por! Gestionar les seves pors i les nostres!”. La xerrada té per objectiu obrir un debat al voltant de la gestió d’aquesta emoció, de quina manera s’afronta o per a què serveix, entre d’altres qüestions.

La responsable de l’Escola de Pares i Mares de PLF, Maria Helena Tolosa, explicava aquesta setmana al Palafolls en Xarxa que la por, com a emoció, té una funció adaptativa en l’ésser humà, i s’hi pot respondre de diferents maneres.

En el marc de la xerrada, es parlarà sobre la gestió de les pors en els fills i filles, i de quina manera els pares i mares poden ajudar a afrontar-les. Tolosa destaca que, com a pares o mares es pot ajudar a aquell nen o nena a superar un por que pugui tenir, però que en cap cas és adequat fer-ne una excessiva dramatització. Tolosa remarca que el problema rau en l’afectació que aquesta por té en la persona.

La por, tal com explica Maria Helena Tolosa, és evolutiva, i també passa per diverses fases en funció de l’edat. Quan s’és més petit fan por unes determinades coses, i a mesura que es creix aquesta emoció s’escenifica en altres aspectes de la vida quotidiana.

Per exemple, unes pors que Tolosa posa com a exemples importants són la por a la crítica, al fracàs o al rebuig per part dels altres. En aquest sentit, el que destaca la responsable de l’Escola de Pares i Mares és que la por s’ha d’acompanyar, ja que es manifesta tant físicament, com conductualment o emocionalment. La manera com es pot duu a terme aquest acompanyament, segons va explicar Tolosa és, per una banda, no fer-ne un gra massa, ni tampoc voler afrontar-la en excés.

La xerrada sobre la gestió de les pors, es duu a terme avui divendres a dos quarts de 8 del vespre a l’Escola de les Ferreries, és gratuïta i està oberta a tothom qui hi vulgui assistir.