radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Minut a MinutDimarts, 14:00 -15:00

i després

Ona MaresmeDimarts, 15:00-18:00
Home Comarcal Malgrat vol remodelar i convertir la plaça de Fèlix Cardona en l’espai central de Malgrat Nord

Malgrat vol remodelar i convertir la plaça de Fèlix Cardona en l’espai central de Malgrat Nord

Comarcal Societat

2 minuts

COMPARTEIX-HO
, / 476 0
L'exposició, dijous passat, de la proposta de remodelació de la plaça Fèlix Cardona de Malgrat - Ajuntament de Malgrat de Mar

L’exposició, dijous passat, de la proposta de remodelació de la plaça Fèlix Cardona de Malgrat – Ajuntament de Malgrat de Mar

Des de l’equip redactor de la diagnosi del barri de Malgrat Nord s’ha presentat una proposta de remodelació de la plaça de Fèlix Cardona, per tal de convertir-la en un espai central del barri.

El projecte, presentat aquest passat dijous al vespre, preveu una vintena d’actuacions, que es divideixen en 4 principals eixos: consolidació del barri, Malgrat Nord i la ciutat, habitatge i participació i cohesió.

L’arquitecte Ramon Muñoz i l’antropòloga Nydia Tremoleda van explicar que la seva diagnosi i les seves estratègies plantegen la reforma integral de la plaça dedicada a Fèlix Cardona, així com del seu entorn, per tal de transformar-la en l’espai central del barri.

L’objectiu d’aquesta remodelació és “redreçar” aquest espai públic, que segons afirmen els tècnics de l’equip redactor “pateix un fort declivi i risc d’estigmatització”. La proposta que han posat sobre la taula és crear un lloc central d’estada i de pas, fomentar l’ús de l’espai públic i la cohesió social, impulsar l’activitat social i econòmica, transformar el paisatge urbà i millorar les infraestructures.

Dins del projecte, Muñoz i Tremoleda van considerar i defensar la necessitat que l’Ajuntament de Malgrat llogui un local de la plaça de Fèlix Cardona per ubicar-hi algun servei municipal de caire social com habitatge o benestar social, i d’aquesta manera apropar els serveis municipals als veïns i veïnes del barri de Malgrat Nord.

El projecte també inclou altres propostes de millora pel barri, com són la creació d’un aparcament entre l’avinguda Mediterrània i els carrers de Girona, Indústria i Camí del Pla, i que tingui accessos des del mateix carrer Girona i l’avinguda Mediterrània. La proposta també inclou que aquest aparcament disposi de punts de càrrega per vehicles elèctrics, per tal de facilitar la recuperació de superfície per a vianants a l’espai públic, i a la vegada fomentar la mobilitat sostenible.

Per altra banda, també s’ha plantejat la creació d’accessos segurs a les escoles. L’actuació preveu crear un nou accés a l’Escola Marià Cubí des del passatge d’Enric Granados, i l’adequació de l’accés a l’Escola Vedruna amb una prolongació de la rambla entre el Camí del Pla i l’avinguda del Carme.

A la reunió de dijous, diversos veïns i veïnes assistents a la presentació van exposar les seves inquietuds sobre temes com l’incivisme, l’aparcament, la falta d’un local social per al barri, entre d’altres qüestions, que van ser recollides a la diagnosi del barri.

Segons va explicar la regidora d’habitatge i portaveu del Govern municipal de Malgrat de Mar, Neus Serra, el document de treball es publicarà al web de l’Ajuntament i s’entregarà també als veïns que hi estiguin interessats.