radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

Desafinado
Federico Francesch
Dimarts, 00:00-01:00
Home Medi Ambient PLF millora diversos camins de terra del municipi

PLF millora diversos camins de terra del municipi

COMPARTEIX-HO
, / 670 0
El consistori ha realitzat actuacions de millora en alguns camins del municipi - Ajuntament de PLF

El consistori ha realitzat actuacions de millora en alguns camins del municipi – Ajuntament de PLF

L’Ajuntament de PLF ha dut a terme treballs de millora en diversos camins de terra que són de titularitat municipal, i que normalment utilitzen els veïns del municipi per desplaçar-se, pel lleure o simplement per passejar-s’hi.

En aquests treballs d’arranjament, que s’emmarquen dins de les campanyes de manteniment dels camins i que es realitzen periòdicament, el consistori ha informat que s’ha actuat de moment en 4 zones. Segons ha explicat a aquesta emissora el regidor de Medi Ambient, Juan Andrés Osorio, les actuacions es basen en el manteniment i la supervisió que es fa d’aquests camins, i que representen un total de 30 quilòmetres.

Per una banda, el consistori ha actuat en el camí de Sant Genís de PLF a les Ferreries, pròxim al cementiri municipal. En aquesta pista s’ha construït un voral de formigó, que servirà a partir d’ara per tal de canalitzar l’aigua de la pluja, i evitar els possibles danys que podria causar l’aigua en dies de pluges constants o de tempesta.

La millora d’aquest camí respon al fet que sigui utilitzat regularment tant per la gent que va al cementiri com pels que es dirigeixen a les escoles.

Una altra de les intervencions ha consistit en la construcció d’un gual de formigó i amb un encastat de pedra al camí que puja per darrere el polígon d’en Puigvert i que comunica amb el Castell de PLF per la vessant nord, així com a la urbanització Mas Carbó i al veïnat de Casanons.

Per altra banda, a la intersecció entre el camí de Sant Genís de PLF a les Ferreries i el camí de Can Camps també s’hi ha dut a terme la mateixa actuació, amb la construcció d’un altre gual de formigó.

Per últim, als camins de terra situats darrere del polígon d’en Puigvert s’ha canalitzat el voral del camí que connecta els disseminats de Ca l’Adrofeu i Cal Roig, per tal de millorar la recollida de l’aigua de la pluja. Concretament, la canalització permet la recollida d’aigua del voral, que es condueix fins a l’altra banda de la cruïlla dels camins, a través d’una canalització soterrada. Un cop allà, l’aigua desemboca en la vall de recollida d’aigües pluvials que ja existeix en els camps de la zona.

Osorio també ha explicat que, a banda de valorar el pressupost de les empreses que es presenten al concurs, es valora també que les accions serveixin per reduir la necessitat del manteniment dels camins.

Segons ha explicat el regidor, està previst que en els propers 10 o 15 dies conclogui el procés per tirar endavant la segona part de les actuacions, que han de servir per acabar de millorar els camins de terra que té el municipi.