radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Desafinado
Federico Francesch
Dilluns, 00:00 -01:00

i després

d'Gorra
Ràdio Palafolls
Dilluns, 10:00-13:00
Home Política Desenes de persones es concentren a PLF contra l’empresonament de bona part del Govern català

Desenes de persones es concentren a PLF contra l’empresonament de bona part del Govern català

Política Societat

3 minuts

COMPARTEIX-HO
, / 1309 0

IMG_1837 (2)Diverses persones van mobilitzar-se ahir al vespre a Palafolls en contra de l’empresonament de diversos dels consellers de la Generalitat, a qui la jutgessa de l’Audiència Nacional Carmen Lamela va decretar presó incondicional.

Són el vicepresident i responsable d’economia Oriol Junqueras; el conseller de Presidència, Jordi Turull; el conseller d’Afers Exteriors, Raül Romeva; el conseller de Territori, Josep Rull; el conseller de Justícia, Carles Mundó; la consellera de Governació, Meritxell Borràs; el conseller d’Interior, Joaquim Forn i la consellera de Treball, Dolors Bassa, i l’exconseller Santi Vila.

Tots ells ja han passat la primera nit a la presó. Concretament, ho han fet a dues presons de la Comunitat de Madrid. Els 7 consellers homes han estat traslladats a la presó d’Estremera, mentre que les dues conselleres dones han ingressat a la presó d’Alcalá Meco.

A l’exconseller Santi Vila se li ha decretat presó eludible amb una fiança de 50mil euros, que ja ha fet efectiva aquest matí, i avui mateix podrà sortir de la presó.

La concentració de protesta a PLF va començar quan passaven uns 10 minuts de les 7 de la tarda, i va reunir desenes de persones davant de l’Ajuntament de PLF.

A l’acte, es va fer la lectura d’un manifest en què es va denunciar l’empresonament i persecució del govern de la Generalitat, defensant la seva legitimitat.

La convocatòria, que ja havia estat anunciada abans que es conegués la notícia de l’empresonament dels membres del govern, estava convocada pel Comitè en Defensa de la República a PLF, el grup municipal d’ERC i el PDeCAT, l’ANC de PLF i les Joventuts d’ERC, i es plantejava com a concentració de rebuig a l’aplicació de l’article 155 i contra els processos judicials.

Precisament el president d’ERC a Palafolls, Jordi Pedemonte, assegura que les accions judicials de l’estat espanyol no podran aturar al poble de Catalunya i creu que Espanya ha perdut el poc rèdit democràtic que tenia.

Pedemonte, que també és membre del Comité de Defensa de la República de Palafolls assegura que Europa no podrà quedar impassible davant els actes antidemocràtics de l’Estat Espanyol.

 

Aquesta emissora va poder parlar també amb alguns dels assistents a la concentració, que van destacar que hi eren per “dignitat” i per denunciar l’actuació de l’Estat espanyol, a qui van acusar amb contundència de no ser democràtic.

Aquest matí, PLF s’ha llevat amb algunes pintades en alguns llocs del municipi en suport als consellers empresonats, a través de missatges com “Us volem a casa”, acompanyat d’un llaç groc, i també “STOP presos polítics”.

Per les 7 del vespre d’avui hi ha convocada una nova concentració també davant de l’Ajuntament, impulsada també pel Comitè en Defensa de la República de PLF, els grups municpals d’ERC i PDeCAT, l’ANC de PLF i les Joventuts d’ERC.