radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Tardes.7Dimarts, 18:00 -19:30

i després

Informatiu VespreDimarts, 19:30-20:00
Millores en la neteja viària de PLF
, / 1767 0 0

Millores en la neteja viària de PLF

COMPARTEIX-HO
Home Medi Ambient Millores en la neteja viària de PLF

netejaviariaplf2L’Ajuntament de PLF ja ha adjudicat el servei de neteja viària del municipi, que havia tret a licitació, a través d’un contracte que inclou diverses millores.

L’empresa escollida és la Unió Temporal d’Empreses (UTE) Palafums, i que serà la responsable de la neteja de carrers, places, recollida de runa, així com també de la neteja de mobiliari urbà com bancs o fanals, i també la neteja de les pintades.

El nou contracte de l’Ajuntament en matèria de neteja viària inclou diverses millores substancials. Per una banda, s’augmenta la freqüència de la neteja a les diferents zones del municipi, i per l’altra s’utilitzarà maquinària nova i homologada en els nous estàndards de treball, així com altres àmbits en els quals es reforçarà també la neteja.

Pel que fa a la freqüència de pas dels equips de neteja, als barris de les Ferreries, Santa Maria o Sant Lluís es mantindrà el manteniment a 3 cops per setmana, i no consecutius. A d’altres parts, com a les urbanitzacions de Mas Reixach o Mas Carbó, es passarà de fer la neteja un cop al mes a fer-se un cop per setmana, mentre que a Ciutat Jardí la freqüència de neteja, que fins ara era de 2 cops l’any, passarà a fer-se un cop al mes.

Les noves freqüències de pas del servei de neteja - Ràdio PLF

Altres zones que fins ara tenien també una freqüència de neteja viària de 2 cops l’any, com Sant Genís de PLF i els diversos sectors industrials del municipi, passaran a tenir un ritme de neteja d’entre 1 cop per setmana o cada 15 dies, depenent de la zona.

L’altre punt de millora substancial en el nou plantejament del servei de neteja és el canvi dels equips utilitzats. En aquest sentit, la maquinària utilitzada fins ara havia provocat les queixes de diversos veïns del municipi, de resultes del soroll que emetien els vehicles. Ara, el servei de neteja no haurà d’excedir els nivells de soroll permesos segons la normativa actual de l’Ajuntament.

Altres punts on l’empresa també haurà d’actuar són la neteja dels espais públics on se celebrin festes i actes, així com la recollida d’animals morts, la neteja d’embornals, la retirada de runa i residus abandonats a la via pública, o el manteniment de vorals a través del desbrossament de la vegetació espontània que creix a la via pública, entre d’altres punts d’actuació.

El contracte del Servei de Neteja Viària a PLF és per un període de 4 anys, i s’ha adjudicat per un import aproximat de 231.700 euros.