radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Ona MaresmeDimecres, 15:00 -18:00

i després

Tardes.7Dimecres, 18:00-19:30
Home Comarcal Blanes organitza una visita guiada al cementiri per aquest vespre de Tots Sants

Blanes organitza una visita guiada al cementiri per aquest vespre de Tots Sants

Comarcal Cultura

2 minute

COMPARTEIX-HO
, / 652 0
Entrada del cementiri municipal de Blanes - Ajuntament de Blanes

Entrada del cementiri municipal de Blanes – Ajuntament de Blanes

Per aquesta propera nit de Tots Sants, l’Ajuntament de Blanes ha programat una visita guiada al cementiri municipal.

L’objectiu d’aquesta visita és potenciar l’anomenada “Ruta de Personatges Il·lustres”, que compta amb plaques que informen sobre les personalitats que reposen al cementiri, i que pretén esdevenir un nou atractiu turístic i cultural.

Tot i que l’ambient d’aquesta nit de Tots Sants té normalment les connotacions de terror i de relats foscos i obscurs, la intenció de l’Ajuntament amb aquestes visites guiades és potenciar la història dels personatges il·lustres de Blanes i que van ser enterrats en el cementiri de la vila, i d’aquesta manera potenciar-ho com a atractiu turístic.

Tot plegat anirà a càrrec de l’historiador local i tècnic de l’Arxiu Municipal de Blanes, Aitor Roger, que explicarà als visitants quins són els detalls de la vida dels blanencs i blanenques que reposen en aquest cementiri, que data del segle XIX. En declaracions a aquesta emissora, l’historiador ha explicat quins són alguns d’aquests il·lustres personatges.

Roger també ha explicat que la visita, que guarda als visitants alguna sorpresa al final, es vincula també amb algunes de les tradicions que es duien a terme al poble ara fa 150 anys, i que fan que la celebració del Halloween, en aquest sentit, no sigui tant estranya.

Aquesta ruta ja es va posar en marxa el passat estiu, quan el consistori va col·locar al llarg del cementiri diverses plaques informatives de les diverses personalitats que descansen allà. D’aquesta iniciativa en va sortir la proposta de fer visites guiades periòdicament, i avui dimarts és una de les dates escollides.

La visita al cementiri municipal de Blanes està prevista per un quarts de 8 del vespre, i tindrà una durada aproximada d’una hora.