radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

De Cap a Peus
Jordi Pratsevalls
Divendres, 09:00-13:00
Inici » PLF posa en marxa un servei de mediació ciutadana

PLF posa en marxa un servei de mediació ciutadana

Societat

2 minute

COMPARTEIX-HO
, / 633 0

Making agreementL’Ajuntament de PLF ha posat en marxa un servei de mediació ciutadana, a través del qual es vol intentar resoldre els conflictes que puguin sorgir entre els veïns del municipi.

El servei, que s’ofereix des de la Diputació de Barcelona, pretén establir ponts de diàleg entre les persones que plantegen un conflicte. En aquest sentit, el que busca el servei de mediació és que les persones involucrades en la problemàtica apostin pel pacte, el compromís i el diàleg, i que elles mateixes tinguin un paper responsable davant de la recerca de solucions.

La feina del mediador, en aquest servei, és la d’acompanyar a les parts enfrontades per tal de trobar un pacte per resoldre el conflicte. A través del seu rol, el mediador garanteix que tothom sigui escoltat i respectat, sense que ell, com a mediador, imposi cap solució, essent en tot moment imparcial.

D’aquesta manera, l’Ajuntament de PLF se suma a d’altres consistoris que aposten per la mediació com a via de sortida a conflictes que sorgeixen entre la ciutadania, com molèsties per sorolls, obres, conflictes de tipus familiar o conflictes econòmics. D’aquesta manera, es vol evitar també que la problemàtica s’allargui a través de processos judicials, i s’afavoreix que es pugui solucionar el conflicte a través del diàleg entre les parts implicades.

Per tal d’iniciar el procés de mediació, és suficient que una de les dues parts implicades ho demani, i en cas que les diverses parts acceptin fer la mediació, es posa en marxa el procés.

El servei de mediació ciutadana és una proposta que altres ajuntaments, com per exemple el de Malgrat de Mar, ja havien posat en marxa fa uns anys, apostant pel diàleg i el compromís.

Per tal d’utilitzar el servei, els veïns de PLF interessats han de dirigir-se a l’Ajuntament, des d’on es derivarà la sol·licitud a la Diputació, encarregada de prestar el servei.