radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

Desafinado
Federico Francesch
Dijous, 00:00-01:00
Home Comarcal Calella camina per l’Ictus aquest diumenge

Calella camina per l’Ictus aquest diumenge

Comarcal Societat

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 604 0
Calella camina aquest diumenge per l'ictus - Ajuntament de Calella

Calella camina aquest diumenge per l’ictus – Ajuntament de Calella

Aquest diumenge al matí, Calella celebra una caminada contra l’Ictus, en motiu del Dia Mundial dedicat a aquesta malaltia.

La caminada, que comença a les 9 del matí des del pont de fusta de la Riera Capaspre, ofereix dos recorreguts diferents. Per una banda, un de mig quilòmetre, i per l’altra un de més llarg, de 4 quilòmetres, i que inclou la possibilitat d’entrar al recinte del Far de Calella. Tant el recorregut llarg com el curt estan adaptats perquè hi puguin participar persones amb cadira de rodes o que tinguin mobilitat reduïda.

Amb la caminada popular “Calella camina per l’Ictus”, el municipi tanca la setmana dedicada a aquesta malaltia, organitzada per la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, i que va començar dilluns a l’Hospital de Calella, lloc on s’han dut a terme diversos actes al voltant de la divulgació i sensibilització de l’ictus.

Segons dades de l’OMS, l’Ictus afecta cada any a 17 milions de persones a tot el món, de les quals 6 moren. A Catalunya, aquesta malaltia és responsable de 13.000 ingressos hospitalaris cada any, essent la primera causa de mort entre les dones i la tercera entre els homes.