radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

El despertar de Palafolls
Maria Fenoll
Diumenge, 10:00-12:00
Home Comarcal Pineda rebaixa el rebut de l’aigua als comerços a partir de l’any que ve

Pineda rebaixa el rebut de l’aigua als comerços a partir de l’any que ve

Comarcal

2 minute

COMPARTEIX-HO
, / 587 0
Els comerços de Pineda pagaran menys pel rebut de l'aigua l'any 2018

Els comerços de Pineda pagaran menys pel rebut de l’aigua l’any 2018

L’Ajuntament de Pineda va celebrar ahir al vespre ple ordinari, on es va aprovar la rebaixa d’un 89% del rebut de l’aigua de Sorea als comerços del municipi a partir del gener de 2018.

D’aquesta manera, establiments com botigues, bars o magatzems veuran reduït el seu rebut trimestral de l’aigua, una rebaixa que beneficia especialment als negocis amb menys consum d’aigua.

Una altra de les propostes relatives a les ordenances del 2018 i que van presentar-se al ple va ser la de congelar la resta d’impostos i taxes per al 2018, així com continuar bonificant l’IBI a les persones que presentin dificultats econòmiques i càrregues familiars.

La proposta la va presentar el govern de Pineda, format pel PSC, i va rebre els vots a favor també del grup del PDeCAT. La resta de formacions municipals, ERC-JxM, PP, Pineda sí Pot, ICV-EUiA i Ciutadans van abstenir-se. El grup de Pineda Sí Pot, tot i així, va recordar que la proposta de la rebaixa del rebut de l’aigua als comerços l’havien presentat ells, i van agrair que s’hagués inclòs a les ordenances.

La proposta a l’entorn del rebut de l’aigua també incloïa la congelació de la tarifa als abonats domèstics que es troben al tram més baix de consum, inferior a 9 m3/mes, així com les famílies nombroses amb un consum de fins a 20 m3/mes. Per altra banda, les famílies situades entre els 9 i els 20 m3 mensuals i les famílies nombroses que superin els 20 m3/mes només es veuran afectades per l’augment corresponent a l’IPC.

Pel que fa a la resta de modificacions de les ordenances, el ple d’ahir a Pineda va aprovar també la bonificació de l’IBI d’un 95% als propietaris de pisos de les borses de lloguer social, així com la mateixa bonificació pels immobles on es desenvolupen activitats de caire cultural o educatiu, com serien les llibreries, les acadèmies, les sales d’art o els teatres.

Un altre punt que va tractar-se al ple d’ahir dijous va ser la continuïtat de bonificar el 20% del pagament de la taxa d’escombraries de l’habitatge habitual a aquelles persones que utilitzin la deixalleria municipal, una mesura amb la qual es vol fomentar el reciclatge a través de l’ús de la deixalleria municipal, que és un servei gratuït.