radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

De Cap a Peus Confinats
Jordi Pratsevalls
Dilluns, 09:00-13:00
Home Comarcal Salut preveu conèixer aquesta setmana l’origen del brot de legionel·losi

Salut preveu conèixer aquesta setmana l’origen del brot de legionel·losi

Comarcal Salut

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 571 0
Hospital Comarcal de la Selva - Xavier Conill

Hospital Comarcal de la Selva – Xavier Conill

La setmana passada, el Departament de Salut va anunciar que al llarg d’aquests dies s’hauria de conèixer l’origen del brot de legionel·losi de Blanes.

Segons va informar el secretari de Salut Pública, Joan Guix, la investigació ja ha pogut prendre mostres de diversos punts d’on possiblement podria haver sortit el brot, com per exemple torres de refrigeració, vehicles de neteja de carrers i fonts ornamentals de la zona del municipi.

A banda de les mostres recollides in situ, també es van recollir mostres clíniques a diversos dels afectats pel brot, que de moment són 12, un dels quals va morir ara fa dues setmanes. Pel fa a la resta d’afectats, quatre ja han rebut l’alta mèdica i 7 continuen hospitalitzats, tot i que tots ells avancen de manera favorable.

El secretari de Salut Pública va declarar que després de relacionar les mostres ambientals amb les clíniques, i si tot anava sobre el que està previst, a mitjans d’aquesta mateixa setmana es podria conèixer finalment quin seria l’origen del brot.

A dia d’avui, però, el Departament de Salut encara no ha fet pública cap conclusió, tot i que atenent a la seva previsió, els resultats s’haurien de conèixer al llarg d’avui o demà.

El procediment per identificar el brot consisteix a trobar punts de correlació entre els afectats per la legionel·losi, a la vegada que s’ha fet una recerca en un radi d’entre 3 i 4 quilòmetres per tal de trobar els llocs on es podria haver estès la legionel·la.