radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Ona MaresmeDilluns, 15:00 -18:00

i després

Tardes.7Dilluns, 18:00-19:30
Home Comarcal Blanes acull un dels actes de l’ANC i Òmnium sobre el futur immediat del país

Blanes acull un dels actes de l’ANC i Òmnium sobre el futur immediat del país

Comarcal Política

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 513 0
El diputat de Junts pel Sí, David Rodríguez, a l'acte d'ahir a Blanes - Ajuntament de Blanes

El diputat de Junts pel Sí, David Rodríguez, a l’acte d’ahir a Blanes – Ajuntament de Blanes

Ahir al vespre, desenes de persones van aplegar-se a la Plaça Espanya de Blanes per assistir a la xerrada que va dur a terme el diputat de Junts pel Sí al Parlament David Rodríguez.

El diputat va defensar que l’única sortida davant de la situació política actual és la independència, per tal de “protegir els drets fonamentals de la ciutadania que s’estan vulnerant repetida i creixentment”. D’aquesta manera, va referir-se a la violència de les càrregues policials del passat 1 d’octubre, així com va voler remarcar les diverses ocasions en les quals el Govern espanyol ha rebutjat el diàleg amb el president de la Generalitat, la qual cosa considera Rodríguez que ha “deslegitimat l’autoritat moral que pugui quedar-li al govern estatal”.

El diputat de Junts pel Sí va voler recordar també l’empresonament dels dos presidents de l’ANC i d’Òmnium, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, que des de dilluns estan reclosos a la presó madrilenya de Soto del Real, i va demanar-ne l’alliberament immediat.

Un cop acabada la intervenció del diputat, es va obrir un torn obert de paraula amb els assistents a l’acte, conduït per la responsable de l’ANC de Blanes, Mireia Maeso.

L’acte d’ahir, celebrat a una Plaça Espanya que popularment es comença a conèixer com a Plaça 1 d’Octubre, se suma al centenar d’actes que entre ahir dimarts i avui dimecres s’hauran celebrat arreu de Catalunya, i que organitzen les entitats sobiranistes d’ANC i Òmnium Cultural.

Les xerrades estan centrades en el debat sobre quin serà el futur dels propers dies de la situació política catalana, especialment després de l’anunci del govern de Mariano Rajoy d’aplicar l’article 155.