radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

De Cap a Peus Confinats
Jordi Pratsevalls
Dijous, 09:00-13:00
Home Comarcal Blanes ja té a punt el nou terra del Passeig de Dintre

Blanes ja té a punt el nou terra del Passeig de Dintre

Comarcal Mobilitat

2 minute

COMPARTEIX-HO
, / 604 0
Vista general del Passeig de Dintre - Ajuntament de Blanes

Vista general del Passeig de Dintre – Ajuntament de Blanes

L’Ajuntament de Blanes dóna per enllestits els treballs al passeig de Dintre, després que divendres finalitzessin les obres per canviar el paviment del carrer.

En concret, s’ha canviat la terra que hi havia per un sòl fet de sauló sòlid, un material que en aparença sembla el mateix que la sorra però que té la solidesa de la pedra. Aquest nou paviment reuneix unes característiques favorables a la circulació de vianants, així com també al pas de bicicletes i, en casos puntuals, de vehicles lleugers.

Divendres al matí, diversos operaris ja van retirar les tanques que protegien la zona de les obres, i que ara ja podrà acollir de nou el Mercat de Fruites i Verdures. Aquest mercat, que durant el mes de les obres ha estat instal·lat al Passeig de Mar, torna avui dilluns a situar-se al seu lloc habitual, el passeig de Dintre, un cop els serveis tècnics de l’Ajuntament de Blanes han considerat que ja pot tornar a col·locar-s’hi amb tota normalitat.

Les obres de reforma del terra del Passeig de Dintre van començar el passat 26 de setembre, i van tenir un especial protagonisme quan, poc després d’iniciar-se, els operaris trobessin una part del baluard defensiu que ja s’havia començat a descobrir 15 anys enrere. El baluard de moment resta protegit per una capa geotèxtil, a l’espera de poder fer visitable la zona que ocupa.

El nou sòl manté l’aspecte natural del terreny, i està preparat perquè durant molt de temps no presenti ni regueres ni fang, en casos de pluja.

Tot i així, l’empresa responsable de la instal·lació d’aquest nou terra ha volgut remarcar que cal realitzar un manteniment adequat del terra, a partir de diverses mesures per tal de preservar-lo.

Per exemple, recomanen que es limiti el pas de turismes i furgonetes, que hauran de circular a menys de 15 km/h, i evitar que hi circulin vehicles pesats i que no s’hi facin girs de rodes amb vehicles immòbils, entre d’altres.

Les recomanacions de conservació del nou sòl també inclouen altres punts, com per exemple que no es netegi amb aigua a pressió superior a les 2 atmosferes, i que no s’utilitzin elements mecànics per fer la neteja de la superfície.