radiopalafolls.cat


play

Ara fem

dGorra eXpress
Ràdio Palafolls
Dijous, 17:00 -20:00

i després

Informatiu VespreDijous, 20:00-20:15
Home Comarcal Els veïns de Tordera coneixeran avui els pressupostos participats

Els veïns de Tordera coneixeran avui els pressupostos participats

Comarcal Economia

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 635 0
Pressupostos participats de Tordera - Ajuntament de Tordera

Pressupostos participats de Tordera – Ajuntament de Tordera

Avui divendres, l’Ajuntament de Tordera presenta al Teatre Clavé els pressupostos participats, que permetran als veïns del municipi triar quines són les actuacions a les quals s’ha de destinar part del pressupost del consistori.

Segons l’Ajuntament, l’objectiu d’aquesta iniciativa és que la ciutadania s’impliqui en la presa de decisions responsables sobre el destí que han de tenir una part dels recursos públics, fomentant d’aquesta manera la participació i el debat col·lectiu a l’entorn de la despesa municipal, així com poder planificar-la en base a les necessitats i prioritats dels torderencs i torderenques.

El primer pas d’aquests pressupostos participats és la presentació que es farà avui a les 7 de la tarda al Teatre Clavé de Tordera. Després, el procés continuarà amb la presentació de les propostes, que es durà a terme entre els mesos de novembre i desembre.

Seguidament, els veïns del municipi podran discutir i debatre les propostes a través de les assemblees de zona i del Consell veïnal, uns òrgans que serviran d’espai per facilitar el debat de les propostes i que es dividiran partir de 10 zones del municipi.

Per últim, al mes de març es duran a terme les votacions de les propostes que hagin estat presentades per les assemblees de zona i el Consell Veïnal.

Hi podran participar els majors de 16 anys i que estiguin empadronats al municipi, així com aquelles persones que tinguin una segona residència a Tordera i que es registrin prèviament al Registre Municipal del procés dels Pressupostos Participats.

Tordera, igualment com altres municipis de la zona, s’ha sumat a la iniciativa de realitzar un procés de pressupostos participatius, que involucren a la gent del poble a la tria de les seves prioritats de cara a les actuacions de l’Ajuntament.