radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

De Cap a Peus
Jordi Pratsevalls
Divendres, 09:00-13:00
Home Salut Blanes celebra demà el Dia mundial contra el càncer de mama

Blanes celebra demà el Dia mundial contra el càncer de mama

Salut Societat

2 minute

COMPARTEIX-HO
, / 684 0

Per ahir dijous estava previst que Blanes celebrés el Dia Mundial Contra el Càncer de Mama, que té per data el 19 d’octubre, però les intenses pluges que van caure al llarg del dia d’ahir van obligar als organitzadors a anul·lar la taula informativa que tenien previst instal·lar al centre de la Vila.

La Junta local de Blanes de l’Associació Contra el Càncer de Catalunya ha informat que demà es posarà en marxa aquesta aula informativa, situada a la Plaça d’Espanya entre 10 del matí i 2 del migdia, i que servirà com a punt d’informació sobre la malaltia, a través de diversos materials que estaran a disposició de qui vulgui acostar-s’hi.

Coincidint el mateix dissabte, a banda de la taula informativa sobre el càncer de mama, a la Sala Maria Luisa García Tornel del municipi s’hi inaugurarà una exposició que porta per títol “Mocadors al Vent”, i que està relacionada també amb la malaltia.

Cartell de l'exposició "Mocadors al vent", a Blanes - Ajuntament de Blanes

Cartell de l’exposició “Mocadors al vent”, a Blanes – Ajuntament de Blanes

L’exposició consta d’unes fotografies que transcorren per la vida de quatre dones blanenques que, afectades pel càncer de mama, es van conèixer mentre feien un tractament de quimioteràpia.

El fotògraf encarregat de plasmar aquest vincle entre les quatre dones és Jordi Masbernat, que juntament amb la col·laboració de Josep Salip, ha anat plasmant en imatges la relació que va sorgir entre les quatre dones afectades pel càncer. La intenció de Masbernat amb aquesta exposició, però, s’aparta de transmetre un sentiment de pena per la situació, ja que el que pretén és reivindicar “la bellesa de viure”.

“Mocadors al vent” es podrà visitar a partir de dissabte a partir de les 17h, i s’allargarà dues setmanes, fins el dissabte 4 de novembre.

Segons dades de l’Associació Contra el Càncer de Catalunya, al llarg d’aquest any 2017 s’hauran diagnosticat més de 4.000 casos de càncer només de les comarques de Girona. Els afectats són, en un 61% dels casos homes, mentre que el 39% restant són dones.

Malgrat tot, durant els darrers anys ha augmentat el nombre de persones que han sobreviscut a algun tipus de càncer. Una disminució de la mortalitat feta possible, en part, gràcies a l’acció preventiva, els diagnòstics ràpids o els plans de cribratge de càncer de mama i colorectal.