radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

No t'ho perdis
Jordi Pratsevalls
Dissabte, 12:00-12:05
La tempesta d’ahir cau amb intensitat sobre PLF i el Maresme
, / 1006 0 0

La tempesta d’ahir cau amb intensitat sobre PLF i el Maresme

Medi Ambient

2 minute

COMPARTEIX-HO
Home Medi Ambient La tempesta d’ahir cau amb intensitat sobre PLF i el Maresme

La meteorologia va fer un gir de 360 graus durant el dia d’ahir, quan van arribar tempestes arreu de Catalunya, i que van escombrar el territori d’oest a est.

A Palafolls, igualment com a les comarques gironines, els efectes del temporal van arribar ben entrat el vespre. Especialment forta va ser la pedregada que va començar a caure pels volts de les 9 del vespre. Alguns testimonis van compartir a les xarxes socials fotografies que mostraven pedres de la mida de 2 euros. La tempesta, malgrat que va ser curta, va descarregar amb molta intensitat. Si s’observen les dades referents a la intensitat de pluja màxima d’ahir, Palafolls mostrava un valor de 131 l/m2. Aquest valor indica el punt màxim d’intensitat de la precipitació, i significa que, si hagués seguit plovent amb aquesta intensitat, aquests 131 l/m2 haurien estat el valor total de la pluja.

La pedra que va caure ahir a PLF - Ajuntament de PLF

La pedra que va caure ahir a PLF – Ajuntament de PLF

Les dades de precipitació, finalment, indiquen que entre la pluja d’ahir al vespre i la que s’ha anat acumulant al llarg de la nit, a PLF hi haurien descarregat de la vora de la vintena de litres per m2.

La tempesta no només va deixar pedra sinó que també va ser elèctrica. Això va fer que durant una estona algunes zones de PLF es quedessin sense enllumenat públic.

Segons han informat fonts de la Policia local a aquesta emissora, pels volts de les 9 del vespre es va rebre l’avís per un arbre caigut. Va ser a entre la rambla de les Ferreries i la plaça de Poppi, i l’afectació al carrer per la caiguda de l’arbre va durar uns 5 minuts. Avui al matí, els efectius de la brigada municipal han pogut ja retirar l’arbre.

A Tordera, la pedregada d’ahir al vespre va provocar inundacions en alguns baixos d’edificis i alguns locals, així com també va deixar sense llum alguns carrers durant uns quants minuts i va aixecar diverses tapes de claveguera.

A d’altres poblacions del Maresme, els efectes de la tempesta van ser també importants. A diverses localitats de la comarca, com el Masnou i Alella, prop de 1.500 habitatges s’han quedat sense llum degut al temporal de la nit.

La previsió d’avui pel Maresme indica que els núvols seran protagonistes durant bona part del dia. Fins a mitja tarda poden continuar ruixats en diverses zones de la comarca, i que poden ser localment molt abundants i intensos.