radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

De Cap a Peus
Jordi Pratsevalls
Divendres, 09:00-13:00
Home Salut Els nens i nenes de Blanes celebren el Dia Europeu de l’RCP

Els nens i nenes de Blanes celebren el Dia Europeu de l’RCP

Salut Societat

2 minuts

COMPARTEIX-HO
, / 1500 0

Al llarg d’ahir dilluns, més de 500 nens i nenes dels centres educatius de Blanes van poder aprendre i conèixer tot el relacionat amb la Reanimació Cardio Pulmonar, dins del Dia Europeu de la Conscienciació de l’Aturada Cardíaca i l’RCP, que se celebrava ahir dilluns 16 d’octubre.

La jornada, que va començar a les 10 del matí i va acabar a la 1 del migdia, va centrar-se en tres sessions d’un simulacre teatralitzat, on va explicar-se als alumnes de les escoles què s’ha de fer en el cas que algú pateixi una aturada cardiorespiratòria. L’objectiu del simulacre era explicar de manera clara als nens i nenes quins són els passos que cal seguir i com s’han de realitzar les maniobres de Reanimació Cardio Pulmonar.

Activitats del dia Europeu de l'RCP a Blanes - Ajuntament de Blanes

Activitats del Dia Europeu de l’RCP a Blanes – Ajuntament de Blanes

Després de les explicacions, els infants podien participar activament en les maniobres, així com expressar els seus dubtes i preguntes sobre la reanimació cardiopulmonar. A la vegada, a través de les activitats, els alumnes també han pogut veure de prop els ninots que s’utlitzen en els cursos i tallers de l’RCP, així com els DEA’s, més coneguts com a Desfibril·ladors Externs Automàtics.

L’altre punt d’interès de la jornada el va centrar, com era d’esperar, una ambulància del Servei d’Emergències Mèdiques estacionada al centre de la vila, on els nens i nenes podien pujar i veure com funciona per dins un vehicle com aquest. A través de les explicacions dels professionals dels serveis mèdics, els infants han pogut conèixer quina és la seva feina.

La Jornada es va desenvolupar dins del Dia Europeu de la Conscienciació de l’Aturada Cardíaca i l’RCP (Reanimació Cardio Pulmonar, i de fet va servir per recordar que l’aturada cardiorespiratòria és un problema real de salut pública. En aquest sentit, 8 de cada 10 aturades tenen lloc fora dels centres hospitalaris, i en només un 15% dels casos hi ha alguna persona que pugui realitzar les maniobres de reanimació.

Aquest 2017 ha estat el segon any consecutiu que el municipi de Blanes allotja la jornada sobre l’RCP adreçada als infants del poble. La valoració ha estat del tot positiva, ja que hi ha participat la totalitat dels alumnes dels centres escolars del municipi, tant públics com concertats.

L’esdeveniment ha estat organitzat per l’Associació RCP a l’Escola amb el suport del Departament de Protecció Civil i Policia Local de l’Ajuntament de Blanes, el SEM, Transport Sanitari de Catalunya i la Corporació de Salut del Maresme i la Selva.