radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

d'Gorra
Ràdio Palafolls
Divendres, 10:00-13:00
Home Comarcal Augmenten fins a 8 els afectats per la legionel·losi a Blanes

Augmenten fins a 8 els afectats per la legionel·losi a Blanes

Comarcal Salut

2 minute

COMPARTEIX-HO
, / 572 0

L’Agència de la Salut Pública de Catalunya ha informat que ha pujat fins a 8 el nombre de persones afectades pel brot de legionel·losi de Blanes.

Una de les 8 persones afectades, una dona de 83 anys, va morir divendres, després d’haver ingressat a l’hospital en estat molt greu. Pel que fa a la resta d’afectats, que tenen entre 52 i 92 anys d’edat, a dos d’ells ja se’ls va donar l’alta mèdica, mentre que els altres 5 continuen hospitalitzats.

Legionel·losi - Canal Salut

Legionel·losi – Canal Salut

Tots els casos presentaven patologies de base abans de diagnosticar-los la legionel·losi, i comparteixen també l’edat avançada i el fet d’haver viscut al municipi durant el període d’incubació.

Els afectats van començar a mostrar símptomes del brot de legionel·losi entre finals de setembre i el 8 d’octubre, i la setmana passada es va confirmar el brot.

A banda dels casos confirmats, hi ha un altre cas de la mateix municipi de Blanes que s’està estudiant per determinar si està o no afectat per la patologia.

La legionel·losi és una malaltia d’origen ambiental que prové d’un bacteri anomenat Legionel·la, i es manifesta a partir de dos principals símptomes, un de lleu i un altre de més greu. Per una banda, la febre de Pontiac, d’efectes lleus i que es presenta amb uns símptomes semblants als de la grip, com serien dolor muscular, tos, mal de cap i nàusees. Per altra banda, també es pot manifestar de manera més greu a través d’una infecció pulmonar o coneguda també com a malaltia del legionari, caracteritzada per la pneumònia i febre alta, i que pot provocar, en alguns casos, la mort.

La legionel·losi és una malaltia que no es transmet per contagi entre persones, sinó que es contrau en inhalar vapor d’aigua o aerosols.