radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

De Cap a Peus
Jordi Pratsevalls
Dimecres, 09:00-13:00
Inici » Mor un dels afectats pel brot de legionel•losi a Blanes

Mor un dels afectats pel brot de legionel•losi a Blanes

Comarcal Salut

2 minute

COMPARTEIX-HO
, / 729 0
Legionel·losi - Canal Salut

Legionel·losi – Canal Salut

A primera hora d’aquesta tarda el Departament de Salut ha confirmat la mort d’una de les 6 persones afectades pel brot de legionel·losi de Blanes.

Es tracta d’una dona de 83 anys, que es trobava en estat molt greu, i que igualment com la resta d’afectats ja tenia patologies prèvies. La resta d’afectats per la legionel·losi són cinc persones d’entre 52 i 92 anys, 3 de les quals encara es troben hospitalitzades, mentre les altres dues ja han rebut l’alta mèdica. Les persones afectades, quatre d’elles veïnes del municipi, van començar a mostrar símptomes de patir legionel·losi entre el 22 de setembre i el 8 d’octubre.

De moment, segons ha informat el Departament de Salut, s’ha iniciat una enquesta epidemiològica des de la Unitat de Vigilància Epidemiològica, com també un estudi ambiental que duu a terme l’equip territorial de Protecció de la Salut. Tot plegat es fa per delimitar quines serien les instal·lacions de baix i d’alt risc de la zona de Blanes i per poder inspeccionar i recollir mostres dels llocs. A la vegada, també s’han pres mostres dels vehicles de la neteja viària. Per part de les persones afectades, a tres d’elles s’ha pogut recollir una mostra clínica per tal de realitzar un estudi molecular.

La legionel·losi és una malaltia d’origen ambiental causada per un bacteri anomenat Legionel·la, i es manifesta a partir de dos principals símptomes. Per una banda, la febre de Pontiac, d’efectes lleus i que es presenta amb uns símptomes semblants als de la grip, com serien dolor muscular, tos, mal de cap i nàusees. Per altra banda, també es pot manifestar per una infecció pulmonar o coneguda també com a malaltia del legionari, caracteritzada per la pneumònia i febre alta, i que pot provocar la mort.

La legionel·losi és una malaltia que no es transmet per contagi entre persones, sinó que es contrau en inhalar vapor d’aigua o aerosols.

Tot i que de moment encara s’està investigant l’origen del brot, hi hauria la possibilitat que provingués d’alguna de les torres de refrigeració, per la qual cosa s’ha demanat un llistat a l’Ajuntament de Blanes.