radiopalafolls.cat


play

Ara fem

El despertar de Palafolls
Maria Fenoll
Diumenge, 10:00 -12:00

i després

No t'ho perdis
Jordi Pratsevalls
Diumenge, 12:00-12:05
Home Societat PLF se suma al programa de places residencials urgents per a persones grans

PLF se suma al programa de places residencials urgents per a persones grans

Societat

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 588 0

gentgran2L’Àrea de Serveis Socials de l’Ajuntament de PLF ha posat en marxa un programa per tal de donar a suport a les persones grans que, de manera imprevista i per motius sobtats de salut, han d’abandonar la seva llar i han de traslladar-se en una residència, i que en un primer moment no poden fer front a les despeses del servei que els acull.

D’aquesta manera, es vol donar resposta a les persones amb problemes socioeconòmics que es troben de cop i volta amb una situació sobrevinguda.

Ho ha explicat a aquesta emissora Dolors Agüera, primera Tinent d’Alcalde i regidora d’Hisenda, Promoció econòmica i Serveis Socials de l’Ajuntament de Palafolls.

El programa té per objectiu facilitar una plaça residencial amb caràcter temporal, fins a un màxim de 3 mesos. Durant aquest temps s’estudiarà la situació de la persona en qüestió, i es valorarà si s’ha de perllongar l’estada a la residència de manera definitiva o bé si li és possible de retornar a casa seva.

La regidora també ha explicat que el programa, que va ser aprovat el passat setembre pel Consell Comarcal, està vinculat només a residències públiques, pel fet de tractar-se d’un programa que s’impulsa des de les institucions, i que per tant les residències privades en queden fora.

Els costos del programa els assumeix per una banda, el Consell Comarcal del Maresme, que subvenciona fins a 1.600 euros al mes per persona, i per l’altra els Ajuntaments que s’hagin adherit al programa, que aporten la resta.