radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

No t'ho perdis
Jordi Pratsevalls
Dissabte, 12:00-12:05
Home Comarcal L’Ajuntament de Blanes preservarà i deixarà visible l’antic baluard defensiu

L’Ajuntament de Blanes preservarà i deixarà visible l’antic baluard defensiu

Comarcal Cultura

2 minute

COMPARTEIX-HO
, / 244 0

A finals de setembre van descobrir-se les restes d’un baluard defensiu al Passeig de Dintre de Blanes, i unes setmanes després les diferents autoritats municipals i els tècnics encarregats de la gestió arqueològica han acordat que es deixarà una part del baluard defensiu a la vista de la gent, per tal que es pugui visitar.

La troballa ha rebut la visita de l’arqueòloga del servei d’Arqueologia i Paleontologia dels Serveis Territorials, Susanna Manzano, acompanyada de l’alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, el primer tinent d’Alcalde Quim Torrecillas i el director de l’Arxiu municipal, Toni Reyes. També hi han estat presents altres membres vinculats en la gestió arqueològica de Blanes, com l’arqueòleg Joan Llinàs, que van discutir i determinar quines han de ser les actuacions que s’han de dur a terme al baluard després de la seva descoberta.

Just després de la seva descoberta, el director de l’Arxiu Municipal de Blanes, Toni Reyes, explicava a aquesta emissora com d’important era la descoberta d’aquest baluard defensiu.

Tot i que la intenció és deixar una part visible, es va acordar que de moment es tapin es parts localitzades i documentades del baluard a partir d’una capa geotèxtil, un material que serveix per augmentar la resistència del sòl davant dels lliscaments, i posteriorment s’hi posarà sorra al damunt. Un cop es disposi del pressupost necessari, la descoberta quedarà visitable.

De moment, la part tapada se senyalitzarà externament, per tal que tots els visitants que passegin per la zona del Passeig de Dintre puguin saber quines parts abasta.

El baluard defensiu, que ha estat qualificat com a Bé Cultural d’Interès Nacional, data de l’any 1544, i va ser construït per defensar l’antiga vila marinera del municipi, que a l’època patia els constants atacs d’enemics del vescomtat de Cabrera i també de corsaris i pirates.