radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Minut a MinutDilluns, 20:00 -21:00

i després

Informatiu NitDilluns, 21:00-21:30
Home Comarcal L’Ajuntament de Blanes puja un 5% la taxa d’escombraries i un 3% l’IBI

L’Ajuntament de Blanes puja un 5% la taxa d’escombraries i un 3% l’IBI

Comarcal Política

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 470 0

El passat dimecres va celebrar-se a Blanes el ple de l’Ajuntament, on es van aprovar entre d’altres punts, les ordenances fiscals, les taxes i els preus públics que tindran aplicació durant l’any que ve.

Entre les noves ordenances, un dels punts més destacats va ser l’aprovació de la nova taxa de l’impost sobre béns immobles, que es va acordar apujar un 3%. Un increment que serà el mateix aplicat a la majoria de les taxes generals del municipi, exceptuant les relatives al rebut l’aigua, que de moment no es veuran afectades per cap augment.

Recollida d'escombraries. Aj. Blanes

Recollida d’escombraries. Aj. Blanes

Una de les altres taxes que el ple també va decidir augmentar és la de la recollida d’escombraries, que s’apuja un 5%, i que es justifica per la necessitat de fer front a les despeses previstes. Per aquest proper 2018 es preveu que aquest àmbit tingui increment notable de la despesa, ja que es posarà en marxa el nou sistema de recollida d’escombraries, pel qual es necessita nou material. Això es tradueix en 900.000 euros de despesa, que correspondran a la compra d’uns nous contenidors, noves zones de recollida porta a porta, un augment del servei durant la temporada turística, i també el cost que té la utilització de l’abocador de Lloret de Mar.

El regidor d’Hisenda de l’Ajuntament de Blanes, Nicolás Laguna, va explicar que de cara al 2018 la despesa municipal augmenta. Un dels punts que han comportat aquest increment és la consolidació de la promoció interna d’alguns dels treballadors, les possibles jubilacions anticipades que puguin haver-hi, la vigilància policial de la zona dels Pins, que es reforçarà, i també l’augment de l’IPC.

També s’incrementaran 100mil euros destinats a la partida per ajuts socials.