radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

Desafinado
Federico Francesch
Dimarts, 00:00-01:00
Home Economia El setembre amb menys aturats des de l’inici de la crisi

El setembre amb menys aturats des de l’inici de la crisi

Economia Societat

2 minute

COMPARTEIX-HO
, / 410 0
Evolució de l'atur a PLF en l'últim any

Evolució de l’atur a PLF en l’últim any

L’atur del mes de setembre a Palafolls ha presentat les millors dades des de l’esclat de la crisi econòmica, l’any 2008.

Malgrat que la xifra d’aturats ha pujat en 5 persones aquest setembre respecte del passat agost, els 506 aturats registrats al municipi són una millora substancial si es comparen amb els 822 que hi havia el setembre de 2012, ara fa 5 anys. De fet, si es fa una comparació interanual, s’observa com Palafolls presenta aquest setembre gairebé 90 aturats menys que els que tenia el passat 2016

Amb els 506 aturats registrats aquest setembre, PLF se situa amb una taxa d’atur d’un 11,96%, mig punt per sota de la mitjana d’atur del Maresme, que és d’un 12,54%.

Les xifres d’atur registrades al municipi al llarg d’aquest passat estiu han estat pràcticament invariables. El juny el nombre de persones sense feina se situava als 507, rebaixant en 18 la xifra d’aturats registrada just abans de començar la temporada alta a la costa, quan es firmen més contractes per l’increment del turisme. Al juliol, la xifra pràcticament no es movia, situant-se als 506 aturats, mentre que a l’agost aquest nombre baixava fins al 501, per situar-se altra vegada amb 506 aturats aquest setembre.

Si parlem d’altres poblacions properes a Palafolls, com per exemple Tordera, la situació és diferent. La taxa supera allà en el 15% (15,14), essent una de les més altes del Maresme, amb més de 1.083 aturats.

Una situació semblant passa Pineda de Mar, que presenta la segona taxa d’atur de la comarca, que no arriba per poc 16% (15,86), i que es tradueix en gairebé 2mil aturats, 125 més que el mes d’agost.

Malgrat de Mar, per la seva banda, mostra una taxa del 11,19%, amb una xifra d’aturats de 949 persones, que suposa un increment de 59 persones respecte el mes d’agost.

En xifres globals, la comarca del Maresme mostra un nombre de més de 25mil persones a l’atur (25.563), amb una suma de 78 persones més que l’anterior mes d’agost. La taxa total de la comarca és, en xifres d’aquest setembre, d’una mica més del 12 i mig %, i que suposa una variació interanual de menys 10,65%. En xifres absolutes, doncs, són 3.046 aturats menys que ara fa un any.