radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

Desafinado
Federico Francesch
Dimarts, 00:00-01:00
Home Política Es trenca el pacte de govern municipal a Blanes

Es trenca el pacte de govern municipal a Blanes

Política

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 980 0

El govern municipal de la ciutat de Blanes, fins ara format pel PSC, PDeCAT i ERC, es trenca, i els socialistes es queden governant en solitari.

La decisió de ruptura es va anunciar ahir dimecres, una estona abans de la celebració del ple a l’Ajuntament. Segons van anunciar els dos grups municipals, la decisió ve donada per la manca de col·laboració de l’alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, amb el referèndum del passat 1 d’octubre.

D’aquesta manera, els socialistes, liderats per l’alcalde Lupiáñez, es queden amb només 4 regidors dels 21 totals que hi ha a l’ajuntament de Blanes.

Regidors del grup del PDeCAT de Blanes - Foto: Blanesaldia.com

Regidors del grup del PDeCAT de Blanes – Foto: Blanesaldia.com

Avui mateix Lupiáñez ha fet pública una declaració institucional on diu als ciutadans de Blanes que el funcionament dels serveis municipals està garantit, ja que el treball de la legislatura 2015-2019, segons diu, no està en perill. Malgrat tot, reconeix que el trencament del govern compromet a les polítiques públiques municipals incloses al pla de Govern. És per això que, segons exposa l’alcalde, que espera diàleg i propostes per part de la resta de regidors del consistori, per tal de continuar amb el govern del municipi.

El grup d’ERC ha anunciat també que presentarà una moció de censura contra l’alcalde Miquel Lupiáñez, i per la seva banda els regidors socialistes ja han dit que posen a  la disposició els seus càrrecs per si altres membres volen formar una majoria alternativa per posar-se al capdavant del govern de Blanes.

L’Ajuntament de Blanes té en l’actualitat 8 formacions polítiques diferents dins del consistori, que són el PSC, ICV-EUiA, PDeCAT, ERC, Ciutadans, Batega, la CUP i el PP.