radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Cocodril Club
Albert Malla
Diumenge, 12:05 -13:00

i després

In-diferent
Eduard Ortega
Diumenge, 13:00-14:00
Home Política El sobiranisme mostra múscul a Palafolls

El sobiranisme mostra múscul a Palafolls

Política

2 minute

COMPARTEIX-HO
, / 552 0

A les portes del referèndum de diumenge els sobiranistes han fet força aquest cap de setmana al nostre municipi. Divendres va ser amb una enganxada popular de cartells, que va reunir més d’un centenar de persones que van omplir el municipi de cartells i proclames a favor del referèndum i del Sí a la independència. Hores més tard, la majoria de cartells apareixien arrencats i al terra.

L’acte principal, però, va ser diumenge al migdia a la plaça major.

L'ex-regidora del PSC, Antònia Petit, a l'acte d'ahir diumenge.

L’ex-regidora del PSC, Antònia Petit, a l’acte d’ahir diumenge.

L’esdeveniment, organitzat per Esquerra Republicana, va començar amb la lectura d’un manifest en contra de la repressió espanyola i en favor de la llibertat d’expressió i de la democràcia. Els assistents, unes 200 persones, van elaborar una gran pancarta amb missatges a favor del referèndum i de la independència, que els organitzadors van acabar penjant al balcó de l’Ajuntament.

Els republicans van voler visualitzar les diferents motivacions per poder votar diumenge vinent al referèndum suspès pel Constitucional. Una 10a de persones, la majoria anònimes, van apropar-se al micròfon per explicar perquè votaran al referèndum. Moltes de les raons expressades van ser sentimentals, per la repressió del govern espanyol, pel desig d’un estat propi millor o per la desafecció amb Espanya alimentada des de les institucions espanyoles.

Entre els qui van prendre la paraula en destaquen una mestra de Palafolls, que va negar l’adoctrinament d’infants, un militant socialista i l’exregidora del PSC, Antònia Petit, que assegura que els catalans no se senten estimats i que el moviment independentista és de sentiments, i que els sentiments no es poden oprimir.

L’acte d’ahir estava inclòs dins de la Marató per la Democràcia, que va portar actes reivindicatius a la majoria de pobles catalans per reclamar poder votar diumenge o bé, directament, el vot pel Sí.